Fudbal

Partizan pobijedio Zvezdu i osvojio duplu krunu

Partizan pobijedio Zvezdu i osvojio duplu krunu
Partizan pobijedio Zvezdu i osvojio duplu krunu

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 1:0 i osvojili Kup Srbije za duplu krunu u sezoni 2016/2017.

Meč pred skoro 25.000 gledalaca u Humskoj riješio je štoper Nikola Milenković golom glavom u 42. minutu, u svom posljednjem nastupu u crno-bijelom dresu.

Partizan je tako zaokružio sezonu sa 37 utakmica bez poraza u nizu, osvojio peti Kup od osamostaljenja Srbije, a 14. u istoriji, dok je Zvezda ostala praznih šaka.

Zvezda je krenula agresivno od samog starta i odmah nekoliko puta ušla u kazneni prostor, a u četvrtom minutu crveno-beli traže penal poslije starta Ostojića nad Boaćijem, ali Mažić odmahujem rukom.

Petković i Ristić su nekoliko puta dobro probijali po bokovima, opasan je bio i Plavšić, ali Stevanović nije imao konkretnih problema na golu Partizana.

Zvezda je diktirala ritam u prvih 15-20 minuta meča, a onda kreće dominacija Partizana. Crno-beli nisu preuzeli kontrolu nad loptom, ali su bili vrlo opasni iz kontranapada.

Većina akcija je išla preko Leonarda koji je nekoliko puta prestrašio crveno-bijele, dva njegova udarca iskosa sa lijeve i desne strane su završila za malo pored stativa, dok je dva puta šutirao direktno u Kahrimana.

Izgledalo je da je Zvezda odoljela ovim atacima i da će rezultat na poluvremenu biti izjednačen, a onda se dogodio 42. minut.

Nakon akcije Đurđevića ka Leonardu, Le Talek izbacuje loptu u korner, izvodi ga Janković, a Nikola Milenković sjajno skače pored Boaćija i Kange i glavom trese mrežu Zvezde u svom posljednem meču u dresu Partizana.

Ritam meča je značajno opao u drugom poluvremenu, Partizan je diktirao tok meča, pametno trošio vrijeme, ali je i dalje bio opasniji od rivala, posebno iz kontranapada.

Nove odlične šanse propuštao je Leonardo, najbolju u 65. minutu kada je promašio cijeli gol sa svega desetak metara. Zvezda je prijetila povremeno preko Plavšića, Srnića i Boaćija, ali Stevanović nije imao većeg posla do same završnice.

Crveno-bijeli posljednju šansu dobijaju u nadoknadi vremena iz slobodnog udarca sa 16 metara, Milijaš je šutirao, ali je Stevanović sjajno odbranio.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije