Fudbal

Par­ti­zan u Banjaluci tek na pro­lje­će

Par­ti­zan u Banjaluci tek na pro­lje­će
Par­ti­zan u Banjaluci tek na pro­lje­će

BANJALUKA - Nismo uspjeli da dogovorimo gostovanje Partizana ovog vikenda i utakmica će biti odigrana na proljeće, rekao je Robert Zrilić, direktor Fudbalskog kluba Borac.

Ove dvije ekipe je trebalo u oktobru da odigraju prijateljski meč, o kojem je priče bilo prilikom transfera defanzivca Aleksandra Subića iz Borca u redove aktuelnog prvaka Srbije, ali je sada jasno da do tog meča neće doći ove godine. Zrilić je kazao da su iz Partizana istakli da ih u narednom periodu očekuje nekoliko veoma bitnih utakmica kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Iz Platonove ulice su istakli da u potpunosti razumiju situaciju u kojoj se nalaze Beograđani.

Partizan odlično igra u Ligi Evrope, gdje drži čelnu poziciju u Grupi L nakon pobjeda protiv AZ Alkmara i Augzburga, dok nešto slabije partije pruža u prvenstvu Srbije, gdje brani šampionsku krunu.

"Prilikom transfera Subića smo načelno dogovarali da susret bude odigran 9, 10. ili 11. oktobra. Za organizaciju ovakvog susreta je potrebno između sedam i deset dana kako bismo spremili sve, pronašli sponzore, tako da bi bilo teško ogranizovati meč čak i da je Partizan u mogućnosti da dođe", izjavio je Zrilić.

Trenutno je reprezentativna pauza i fudbaleri Borca nemaju obaveza u BH Telecom Premijer ligi BiH sve do 17. oktobra, kada ih očekuje gostovanje u Istočnom Sarajevu kod Slavije. Banjalučani su na pauzu otišli nakon domaćeg poraza od Rudar Prijedora (1:2) i nalaze se u zoni ispadanja sa 12 bodova.

"Sigurno je da nismo zadovoljni rezultatima jer vjerujemo da ekipa može, ali i mora bolje. Na početku sezone smo svjesno podmladili igrački kadar, ali vjerujemo da posjedujemo kvalitet za viši plasman od trenutnog 14. mjesta", izjavio je Zrilić, koji je najavio da bi igrači mogli da budu kažnjeni za neuspjeh protiv "rudara": "Još nismo pričali na tu temu, ali će sigurno biti sankcionisani za sramotan poraz. U toku pauze nećemo ići nigdje na mini-pripreme i ostaje da naporno radimo kako bismo popravili rezultate u nastavku sezone. Čeka nas mnogo posla."

Banjalučani su već jednom ove sezone promijenili trenera pošto je Vlado Jagodić nakon poraza u Zvorniku protiv Drine ponudio ostavku, koja je kasnije prihvaćena. Na njegovo mjesto došao je Petar Kurćubić, koji je u pet mečeva u elitnom bh. rangu ostvario dvije pobjede (Travnik i Zrinjski) i tri poraza (Sarajevo, Čelik i Rudar Prijedor). Zrilić ističe da tokom pauze neće biti govora o statusu trenera.

"Trener, naravno, ostaje da radi svoj posao. O njegovom statusu neće biti govora", kratko je kazao direktor Banjalučana.

Aktuelna uprava na čelu sa predsjednikom Draškom Ilićem, koji je u ostavci, i dalje se bori da riješi nagomilana dugovanja prema raznim povjeriocima, pa je Zrilić istakao da su počeli da isplaćuju dug prema bivšem igraču Mladenu Žižoviću.

"Nažalost, nismo u mogućnosti da isplatimo dug od 32.000 KM odjednom, ali ćemo u tome uspjeti u nekoliko rata. Već smo počeli da vraćamo dug", zaključio je Zrilić.

Osim Žižovića, Banjalučani su prošlog mjeseca isplatili zaostala dugovanja prema bivšim igračima Dušku Stajiću i Vuletu Trivunoviću u iznosu od 18.331, odnosno 12.625 KM, a isplaćen je dio duga prema bivšem kapitenu Borisu Raspudiću.

Dobri odnosi

FK Borac godinama održava dobre odnose sa klubovima iz Srbije, pa je tako prošle godine u oktobru u Banjaluci gostovala Crvena zvezda, koja ima veliki broj navijača u gradu na Vrbasu. Ove godine u maju publika na Gradskom stadionu imala je priliku da na djelu vidi fudbalere Vojvodine, čiji fanovi su u bratskim odnosima sa vatrenim navijačima Borca, popularnim "Lešinarima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije