Fudbal

Perez kompletirao "Galaktikose II"

Perez kompletirao  "Galaktikose II"
Perez kompletirao "Galaktikose II"

Od kada se vratio na mjesto predsjednika Real Madrida, Florentino Perez je težio stvaranju "Galaktikosa II" i čini se da je napokon uspio kupovinom Hamesa Rodrigeza i Tonija Krosa.

Ovo je Perezu drugi mandat na čelu "kraljevskog kluba" i teško da postoji predsjednik koji više voli da troši pare od njega. Prvi mandat je imao od 2000. do 2006. godine, a vratio se 2009. U periodu vladavine Perez je na pojačanja potrošio više od 1.100.000.000 evra, a ostaće poznat po formiranju dva tima "Galaktikosa". U prvom mandatu Perez je kupovao sve što je vrijedilo na tržištu, a u četiri godine pazarenja formirao je "Galaktikose I", koje su činili Luis Figo, Zinedin Zidan, Ronaldo i Dejvid Bekam. Skoro 420 miliona evra potrošio je u prvom mandatu, ali je sada uspio da nadmaši sam sebe.

Od povratka na čelo kluba 2009. potrošio je više od 700 miliona evra, a opsesija mu je bilo stvranje "Galaktikosa II" i osvajanje 10. titule prvaka Evrope. Čini se da je napokon uspio. Prije nekoliko mjeseci Real je osvojio desimu savladaviši Atletko Madrid u finalu, a u ovom prelaznom roku "kraljevski klub" za 110 miliona evra pojačali su Toni Kros i Hames Rodrigez, a sezona pred nama će pokazati da li su upravo oni ti koji će zatvoriti drugu generaciju "Galaktikosa". Bilo je i ranije bombastičnih transfera, ali igrači poput Rikarda Kake i Mesuta Ozila nisu pokazali ono što je potrebno da bi dobili slavno ime.

Stvaranje "Galaktikosa II" počelo je dolaskom Kristijana Ronalda i Karima Benzeme već 2009, a nastavilo se transferom Gereta Bejla, da bi sada dobilo konačno poglavlje, mada je ovaj prelazni rok još u toku i nije isključeno da još neka zvijezda pojača redova tima sa "Santijago Bernabea". Frapantan je podatak da je Real u posljednjih 10 sezona na pojačanja potrošio tačno 1.109.100.000 evra, prema sajtu "Transfermakrt.de".

Spektakularno, kako to samo "kraljevski klub" umije, Real je u utorak veče predstavio najveće pojačanje u tekućem prelaznom roku, zvijezdu i najboljeg strijelca minulog Mundijala u Brazilu Rodrigeza, koji je potpisao ugovor na šest godina. Dolazak Kolumbijca i prvo pojavljivanje u javnosti u slavnom bijelom dresu izazvalo je ogromnu pažnju navijača Reala, ali i njegovih zemljaka koji su pohrlili sa svih strana države, Evrope i svijeta u Madrid kako bi prisustvovali njegovom predstavljanju. Na tribinama čuvenog stadiona bilo je prisutno 45.000 ljudi, a od toga čak 10.000 Kolumbijaca.

"Veoma sam srećan, ostvario mi se san. Nadam se da ću donijeti mnogo radosti navijačima i da ćemo zajedno osvajati trofeje. Oduvijek mi je idol bio Zidan, a odranije sam veliki navijač Reala", rekao je reprezentativac Kolumbije koji je dobio dres sa brojem 10.

Od pomenuta dva ljetna pojačanja se u Madridu očekuje da nastave sa partijama koje su pružali na Svjetskom prvenstvu i da dodatno ojačaju već superjaki Real.

"Prethodne sezone smo osvojili desetu titulu prvaka Evrope i Kup kralja. Bila je to sjajna godina za klub. Ali, sada mislimo samo o tome kako da budemo još jači. Uvijek smo težili ka tome da osvajamo nove trofeje. To smo naučili od naše legende Alfreda di Stefana, koji je promijenio istoriju Reala i fudbala. Došao je 1953. godine iz Kolumbije i to je dan koji nikada nećemo zaboraviti. Iz Kolumbije nam dolazi i fudbaler koji je kvalitet potvrdio na Svjetskom prvenstvu i bio senzacija u Brazilu", izjavio je Perez, koji je za Rodrigeza platio 80 miliona, a za Krosa 30 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije