Fudbal

Petar Kurčubić novi trener FK Borac

Petar Kurčubić novi trener FK Borac
Petar Kurčubić novi trener FK Borac

Iskusni srbijanski stručnjak Petar Kurčubić imenovan je za trenera FK Borac, gdje će naslijediti Vladu Jagodića, koji je ponudio ostavku nakon dva vezana poraza.

Čelnici Banjalučana su u utorak prihvatili ostavku Jagodića, a samo dan kasnije su riješili pitanje trenera za nastavak sezone. Iskusni stručnjak već se prihvatio posla i tokom reprezentativne pauze će imati priliku da se što bolje upozna sa ekipom.

"Stvari u vezi s mojim angažmanom su se veoma brzo dešavale, ali nisam mnogo razmišljao. Banjaluka je poznati sportski grad, Fudbalski klub Borac jedan je od njenih najvećih sportskih izdanaka i kada ti neko ponudi da budeš njegov trener, to se ne odbija", rekao je Kurčubić.

Da je iskusni trener sjeo na klupu Borca, potvrdio je i Robert Zrilić, direktor kluba.

"Ekipa je već počela da radi pod njegovom trenerskom palicom i očekujemo da će promijeniti neke stvari", kazao je Zrilić.

Kurčubić je posljednji posao imao u Novom Pazaru, koji je napustio prije nekoliko dana. U trenerskoj karijeri vodio je još nekoliko klubova u Srbiji i to Spartak iz Subotice, Hajduk iz Kule, Mladost iz Apatina, Banat iz Zrenjanina, Novi Sad, Radnički Jugopetrol, Obilić te ČSK Čelarevo, a sjedio je i na klupi slovačke Nitre, makedonske Pobede i dva prvoligaša iz Azerbejdžana.

"Radi se o iskusnom stručanjaku, koji je veliki radnik i vodio je mnogo klubova u Superligi Srbije. Sigurni smo da je dobro rješenje i u nastavku sezone cilj je prije svega rezultatska stabilizacija kluba", jasan je direktor Banjalučana.

Kurčubić će na klupi Borca debitovati naredne sedmice u duelu s Travnikom, u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH, koje se igra u Banjaluci. "Crveno-plavi" tim nakon odigranih šest kola ima isto toliko bodova i nalaze se na 13. mjestu, a Zrilić ističe da je trenutno prvi zadatak penjanje ka sredini tabele.

"Trenutno smo na 13. mjestu i želimo da se izborimo za što bolju poziciju u nastavku prvenstva. Prvo želimo u sredinu tabele, a onda ćemo vidjeti", kazao je Zrilić.

Banjalučani su odlično počeli sezonu pobjedom nad Željezničarom, ali je zatim uslijedila prvo serija od tri remija, a zatim i dva poraza i to od Olimpica u Banjaluci i Drine u Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije