Fudbal

Petr Čeh: Došao sam po titulu

Petr Čeh: Došao sam po titulu
Petr Čeh: Došao sam po titulu

LONDON - Golman Arsenala Petr Čeh ponovio je da je među "tobdžije" došao kako bi osvajao trofeje, prije svih titulu Premijer lige.

Češki reprezentativac napustio je Čelsi poslije 11 sezona i preselio se u sjeverniji dio Londona, na insistiranje menadžera Arsena Vengera.

"Nije bila laka odluka da napustim Čelsi, ali sam oduvijek želio da igram za timove koji mogu da pobjeđuju. Da nisam vjerovao u to, ne bih ni dolazio, tačnije ne vidim razlog", kaže Čeh.

Sjajni golman oborio je prethodnog vikenda rekord Dejvida Džejmsa i postao čuvar mreže koji je najviše puta sačuvao svoju mrežu - 170.

"Ja igram fudbal, ali ne samo zbog užitka jer volim i izazov, kao i nadmetanje s najboljima. Ipak, volim da znam da imam šansu za trofej. Vjerujem da ovaj tim ima kvalitet da dobija utakmice i na kraju osvoji titulu. To je veoma težak i dugačak put, ali iskreno vjerujem da imamo sve što je potrebno. Nalazimo se u dobroj poziciji, među timovima koji su kandidati za titulu, a tu želimo i da ostanemo", dodao je Čeh.

Arsenal 2015. godinu završava kao prvoplasirani tim lige, sa istim brojem bodova kao Lester Siti, a prvi ispit u 2016. imaće protiv Njukasla 2. januara. Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će klub imati mnogo posla u januarskom prelaznom roku, pošto želi da ekipa ostane u vrhu Premijer lige.

Francuz nije želio da otkrije o kojim igračima se radi, a britanski mediji spekulišu da je riječ o zadnjem veznom Bazela Mohamedu Elneniju. Navodno, uprave dva kluba su postigle dogovor o transferu.

"Vi (novinari) znate više od mene. Nažalost, sada ne možemo ništa da saopštimo pošto ništa nije završeno. Biću zauzet u januaru, već sam zauzet", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji.

Vengeru su potrebni igrači sredine terena pošto su na toj poziciji povrijeđeni Fransis Kokelan, Santi Kazorla i Džek Vilšir, a povrijeđen je i napadač Dani Velbek. Mediji spekulišu i da je Venger zainteresovan za igrača Sautemptona Viktora Vanjamu. (B92)

Ranijeri o podrumu i vilama

Menadžer Lester Sitija Klaudio Ranijeri opisao je položaj svog tima veoma slikovito - rekavši da su "oni u podrumu, a rivali u vilama sa bazenima".

"Svaki duel je težak za nas - ovo je ludačka liga, veoma čudna. Mi smo u podrumu, a ostali timovi u vilama sa bazenima. Nije nam lako, ali želimo da se borimo sa svima", slikovit je bio Ranijeri. Lester je godinu završio na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i vodeći Arsenal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije