Fudbal

Pijani mladići zapalili stolice na stadionu

Pijani mladići zapalili stolice na stadionu
Pijani mladići zapalili stolice na stadionu

Grupa mladića, vjerovatno u alkoholisanom stanju, izazvala je u subotu naveče na stadionu Rudara iz Prijedora manji požar.

U svečanoj loži zapaljeno je desetak stolica, a veća materijalna šteta i možda ljudske žrtve izbjegnute su zahvaljujući pravovremenoj reakciji Veljka Janjetovića. Profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji "Sveti Sava" Prijedor i koordinator omladinskog pogona Rudara slučajno šetajući u blizini stadiona primijetio je vatru.

"Na svu sreću naišao je Veljko, koji je odmah alarmirao vatrogasce, a mladići - kad su ga vidjeli - odmah su pobjegli. Ko zna kako bi se sve završilo jer je vatra vrlo lako mogla zahvatiti i centralnu tribinu. Zapalili su desetak stolica i skinuli poklopac od strujne kutije", kazao je za "Nezavisne" Zijad Čanić, sekretar prijedorskog kluba.

Incident se desio u subotu oko 18.30, a Janjetović je primijetio da je riječ o mladićima uzrasta od 15 do 18 godina.

"Vidio sam dvije osobe koje su se nalazile u loži gdje je bila zapaljena vatra. Nakon što sam povikao pobjegli su u pravcu kapije, gdje ih je čekalo još jedno lice. Mislim da je riječ o mladićima koji nisu punoljetni", smatra Janjetović.

U Prijedoru odbacuju mogućnost da je požar podmetnut kao plod napada na klub. Vjeruju da je riječ o neodgovornim pojedincima, ali nakon ovog slučaja ipak će morati promijeniti neke stvari.

"Ne znamo tačan razlog, ali s obzirom na to da smo našli nekoliko flaša od alkohola pretpostavljamo da je riječ o 'mladalačkom ludilu', odnosno da nije ništa upereno protiv Rudara. Međutim, ovo nije prvi put da se uništava imovina. U minula tri mjeseca uništeno je oko 60 stolica. Stadion je gradski, a građani ga koriste i za rekreaciju, što neodgovorni pojedinci koriste i prave štetu. Zato ćemo se ubuduće morati pozabaviti ovim problemom ukoliko želimo izbjeći veću štetu", najavio je Čanić.

U nekoliko posljednjih godina grad Prijedor je uložio značajna finansijska sredstva u renoviranje Gradskog stadiona, izgradnju nove tribine i postavljanje nove travnate površine. Osim Fudbalskog kluba Rudar ovaj sportski objekat koriste atletičari, ali i brojni drugi klubovi i rekreativci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije