Fudbal

Platini potvrdio kandidaturu za predsjednika FIFA

Platini potvrdio kandidaturu za predsjednika FIFA
Platini potvrdio kandidaturu za predsjednika FIFA

NION - Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini potvrdio je da će se kandidovati za mjesto prvog čovjeka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), umjesto Sepa Blatera.

Paltini se obratio članovima UEFA pismom u kojima ih obavještava da će se kandidovati za predsjednika FIFA i da računa na njihovu podršku, prenijela je agencija AP.

Izbori za predsjednika FIFA održavaju se 26. februara i kandidati imaju rok za prijavljivanje do 26. oktobra.

Platini je godinama važio za najozbiljnijeg kandidata da naslijedi svog mentora Blatera, ali je između njuih nastao jaz kada je Švajcarac prekršio obećanje i kandidovao se na ovogodišnjim izborima.

Platini je odlučio da ne bude protivkandidat Blateru koji je 29. maja dobio peti mandat na mjestu prvog čovjeka FIFA, da bi četiri dana kasnije najavio ostavku zbog korupcionašog skandala koji je izbio hapšenjem sedmorice visokih zvaničnika FIFA.

"Ima perioda u životu kada morate da uzmete sudbinu u svoje ruke. Upravo sam ja pred jednom takvom odlukom. Poslednji događaji prosto teraju FIFA da okirene novi list i razmisli o tom ko će je voditi", napisao je Platini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije