Fudbal

Pobjeda Arsenala za londonsko finale FA kupa

Pobjeda Arsenala za londonsko finale FA kupa
Pobjeda Arsenala za londonsko finale FA kupa

Fudbaleri Arsenala drugi su finalista FA kupa, pošto su poslije produžetaka pobijedili Mančester Siti 2:1.

Strijelci za londonski tim bili su Naćo Monreal i Aleksis Sančes, dok je Serhio Aguero postigao jedini gol za goste.

U prvom poluvremenu dominirali su gosti, prijetili su preko Davida Silve i Serhija Aguera ali nisu uspjeli da dobru igru pretvore u vođstvo.

Igrači Arsena Vengera su u tom periodu imali samo jedan šut ka golu protivnika.

U drugom poluvremenu konačno su na red došli i golovi, prvi su poveli "Građani" poslije kontre u kojoj je Serhio Aguero pobjegao odbrani domaćih i nadmudrio Petra Čeha za svoj 12 gol na posljednjih 12 utakmica.

Ubrzo je stigao odgovor "Topdžija", Okslejd-Čembrlen je sjajno centrirao sa desnog boka a na tu loptu je naliteo Naćo Monreal i savladao Klaudija Brava.

Poslije toga igrači Pepa Gvardiole ponovo su preuzeli inicijativu, imali dvije odlične prilike ali su Jaja Ture i Fernandinjo pogađali okvir gola.

Do kraja regularnog dijela meča šansu je imao i rezervista Danijel Velbek, ali je sa nekoliko metara šutirao pored koga te se otišlo u produžetke.

U prvom produžetku konačno je domaći tim nametnuo svoju igru i počeo da stvara šanse u kontinuitetu.

Prvo je štoper Rob Holding gađao glavom malo iznad prečke, da bi poslije slobodnog udarca i gužve u šesnaestercu najsnalažljiviji bio Aleksis Sančes i donio prvo vođstvo svom timu na meču.

Do kraja prvog produžetka šansu je imao i Velbek, ali je kao i Holding gađao glavom preko prečke.

U drugih 15. minuta igre gosti su krenuli na sve ili ništa, Kevin De Brujne i Fabijan Delf su pokušavali šutevima sa distance, ali nisu bili precizni i na taj način ispali iz ovog takmičenja.

Arsenal će krajem maja u finalu igrati protiv gradskog rivala Čelsija, koji je u subotu savladao Totenhem rezultatom 4:2.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije