Fudbal

"Police" dobijaju novo ruho

"Police" dobijaju novo ruho
"Police" dobijaju novo ruho

Na stadionu "Police" počela je prva faza radova, nakon kojih bi trebinjski "hram fudbala" trebalo da dobije novo ruho, a Fudbalski klub Leotar je aplicirao za sredstva koja dodjeljuje UEFA za obnovu sportskih objekata.

Prva faza obuhvata instalaciju digitalnog sistema za navodnjavanje, čime će biti riješen dugogodišnji problem koji u Trebinju imaju sa održavanjem stadiona, pogotovo u ljetnom periodu. Sredinom januara biće postavljen i digitalni semafor, a nakon toga počeće radovi na adaptaciji zapadne tribine, koja će dobiti novu ložu, ali i nove kancelarije i poslovne prostore, koji će biti podignuti iznad starih svlačionica.

"U pitanju je Hanterov sistem za navodnjavanje koji omogućava automatsku kontrolu navodnjavanja zelenih površina. Praktično je nemoguće da stadion bude previše ili premalo natopljen, a uz savršenu drenažu koje 'Police' odranije posjeduju mislim da će instalacijom ovih sistema problem zalijevanja stadiona biti riješen na duže vrijeme", kaže Milan Tomanović, potpredsjednik UO Leotara.

Navedeno je da u "Police" nije ulagano ništa u posljednjih 13 godina, od kada je Leotar igrao evropske utakmice. Tako će biti riješeni problemi sa prokišnjavanjem svlačionica i službenih prostorija, te obnovljene novinarske i svečane lože. U planu je pronalaženje sponzora da promijene stolice, pokriju tribine i uredi atletska staza. Osim toga, u trebinjskom klubu ističu da izmire dugove i finansijski stabilizuju klub tako da može sam da se finansira, a ne kriju želju ni da imaju jaku omladinsku školu sa kompletnom infrastrukturom i stadion koji ispunjava UEFA uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije