Fudbal

Poraz Intera u Pragu, Fiorentina neumoljiva

Poraz Intera u Pragu, Fiorentina neumoljiva
Poraz Intera u Pragu, Fiorentina neumoljiva

U mečevima drugog kola Lige Evrope, koji su odigrani u 19 časova, Inter je izgubio od Sparte iz Praga sa 3:1, a Fiorentina je deklasirala Karabah - 5:1.

Šalke je sa 3:1 pobijedio Salzburg, Ajaks je minimalnim rezultatom savladao Standard iz Liježa, Selta iz Viga je sa dva gola pobijedila Panatinaikos,a istim rezultatom Gent je slavio protiv Konjaspora. PAOK je bio bolji u Liberecu – 2:1, dok je ekipa iz Ciriha je pobijedila Osmanlispor.

Steua iz Bukurešta je odigrala neriješeno sa Viljarealom, Krasnodar je sa 5:2 slavio protiv Nice, a jedini meč bez golova odigrali su fudbaleri Hapoel Ber Ševe u duelu sa Sautemptonom.

Najzanimljiviji susret bio je u grupi K, gdje su ’Nerauzuri’ neočekivano izgubili od Sparte. Ekipa iz Praga je priredila fantastično veče navijačima češke ekipe, pa je već u prvom poluvremenu imala prednost od 2:0. Dvostruki strijelac bio je Vaclav Kadlec u 7. i u 25. minutu utakmice. Jedini pogodak za Inter postigao je argentinski napadač Rodrigo Palasaio u 71. minutu, da bi Mario Holek poslije pet minuta postavio konačan rezultat.

Petnaest minuta prije kraja, ekipa Frank de Bura ostao je sa igračem manje jer je Andrea Ranočia poslije dva žuta kartona dobio crveni i morao da napusti saigrače.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije