Fudbal

Predrag Mijatović: Šansa "orlova" moranje Portugala

Predrag Mijatović: Šansa "orlova" moranje Portugala
Predrag Mijatović: Šansa "orlova" moranje Portugala

Predrag Mijatović, bivši reprezentativac Jugoslavije, ne krije da su ga igrači Srbije razočarali dosadašnjim učinkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali vjeruje da nije baš sve izgubljeno.

On ističe da je situacija u kojoj se Srbija trenutno nalazi prilično komplikovana, ali smatra da je meč sa Portugalom odlična prilika da se započne dobra serija koja će sve promijeniti.

"Za Srbiju je meč u Lisabonu idealna prilika da se pokažu u najboljem svetlu. Kao igrač sam voleo utakmice u kojima nema šta da se izgubi, a protivnik ima imperativ pobede. Portugal je u teškoj psihološkoj situaciji, jer njima od ovog meča zavisi direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Oni moraju da dobiju, nemaju prostora za kiks, a Srbija tu treba da traži šansu", rekao je Mijatović.

Bivši napadač Partizana i Real Madrida kaže da je optimista kada su "orlovi" u pitanju, jer su do sada odigrali toliko loše da gore ne može da bude. On ističe da je najvažnije da izabranici Radovana Ćurčića izađu na teren hladne glave.

"Ne treba se zaletati i Portugalcima davati prostor. Poznati su kao ekipa sa velikom brzinom od sredine terena ka napadu, da naprave dva-tri pasa i ugroze protivničkog golmana. Kontre i polukontre su posebna priča, moraju ih se čuvati", kazao je Mijatović i dodao:

"Igrači Srbije imaju idealnu priliku da u meču s jakim Portugalom ljubiteljima fudbala vrate veru. Pobedom bi se vratili u trku za odlazak na EP, ali tek tada bi trebalo smiriti strasti i verovati u sopstvene mogućnosti."

Meč Portugala i Srbije igra se u nedjelju u Lisabonu od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije