Fudbal

Prinuđeni na improvizaciju

Prinuđeni na improvizaciju
Prinuđeni na improvizaciju

Nešto više od pola mjeseca dosadašnjih priprema fudbaleri Veleža bili su primorani potrošiti na improvizaciju.

Rad izabranika trenera Nedima Jusufbegovića remetile su obimne kišne padavine u Mostaru i većem dijelu Hercegovine, te su, umjesto na zelenim travnjacima, veći dio trenažnog procesa obavili u dvorani.

"Kiša nam zadaje glavobolju, jer nismo u stanju raditi s loptom na pravi način i rješavati fudbalske problema. Improvizovali smo, ali vjerujem da ćemo uspjeti nadoknaditi propušteno. Tek protekla dva tri dana smo u prilici nešto više vremen provesti na terenima niželigaša Bjelopoljca", kazao je Jusufbegović.

Zbog natopljenog terena tek će u subotu odigrati i prvu test utakmicu. Protivnik će biti Željezničar, a do polaska u Crnu Goru nastojeće odraditi još dvije provjere u Hercegovini.

"Trebali smo još prošlog četvrtka igrati sa GOŠK-om, ali nas je vrijeme spriječilo. Novi termin protiv Gabeljana je naredne srijede, čime ćemo kompenzirati propušteno. Prethodno ovog vikenda sastaćemo se sa 'Željom'. Susret je zakazan u SC 'Circle Intenational' u Međugorju, gdje bi trebalo da imamo optimalne sulove za dobar meč. Do polaska u Crnu Goru odigraćemo i jedan meč sa Leotarom", istakao je Jusufbegović.

Prvi rivl na crnogorskoj turneji biće im u Baru 4. februara ekipa Mornara, a u istom gradu sedam dana poslije sastaće se s OFK Petrovac. Između ova dva ogleda ugovoren je i onaj u Ulcinju sa Mladosti iz Podgorice, te na kraju u Kotoru sa Bokeljom.

"Dobra vijest je da smo od petka kompletni. Ekipi se pridružio i počeo trenirati Rijad Demić, a ozdravio je i Blagojević. Na probi imamo nekoliko fudbalera, koji će svakao dobiti priliku da se pokažu i nametnu u predstojećim utakmicama", kaže Jusufbegović.

Jedini novajlija za sada je zvanično Miloš Reljić. "Rođeni" bi uskoro trebalo da budu jači za još tri nova imena.

"Mi smo još tokom trajanja jesenje sezone uvidjeli slabosti na poziciji lijevog beka, stopera i napadača. Mislim da bismo dovođenjem adekvatnih fudbalera na tim mjstima uveliko popravili našu igru", zaključio je strateg Mostaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije