Fudbal

Prosinečki sjeda na klupu Slovenije?

Prosinečki sjeda na klupu Slovenije?
Foto: Ilustracija | Prosinečki na putu da preuzme Sloveniju?

Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Robert Prosinečki sasvim je blizu preuzimanja slovenačke fudbalske reprezentacije, piše slovenački portal Ekipa24.

Popularni Žuti je od 2014. selektor Azerbejdžana sa kojim je ostvario neke odlične rezultate. Klupu slovenačke reprezentacije u nedjelju je, nakon poraza u Engleskoj i neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, napustio Srećko Katanec.

Prosinečki je preuzeo kormilo reprezentacije Azerbejdžana nakon njihovog poraza 6:0 od Hrvatske 2015., u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj te je uspio remizirati s "vatrenima" u idućem međusobnom dvoboju.

Odlično je ušao u ovaj kvalifikacijski ciklus, ostvarivši pobjede nad Norveškom i remi kod Češke, pa su Azeri imali sedam bodova poslije tri kola. Ali uslijedio je pad i serija poraza zbog koje su opet završili na pretposljednjem mjestu u svojoj grupi.

Iako je napravio određen rezultatski iskorak sa reprezentacijom, azerbejdžanski savez nije bio zainteresovan da mu produži ugovor po njegovom isteku, zata ova priča o preuzimanju Slovenije itekako ima smisla. 

Kako pišu Slovenci, slovenački savez trebao bi dogovoriti detalje s Prosinečkim do kraja godine. Želja im je dovesti profesionalca i harizmatičnog trenera, što Žuti sigurno jeste. Osim Prosinečkog, u igri su, i trener Rijeke Matajaž Kek i Darko Milanič, koji vodi Maribor.

Informaciju je potvrdio Boštjan Blažinčič, predsjednik prvoligaša Krškog i dugogodišnji prijatelj Prosinečkog koji iza kulisa radi na tome da bivši "vatreni" zasjedne na klupu Dežele.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije