Fudbal

Prvenac Jagodića

Prvenac Jagodića
Prvenac Jagodića

Fudbaleri Borca golovima Joce Stokića i Aleksandra Subića savladali su Slaviju sa 2:0 u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH. To je bio prvi trijumf Vlade Jagodića u trećem mandatu na klupi Banjalučana.

Trener "crveno-plavih" istakao je da je zadovoljan i igrom i rezultatom koji je njegov tim zadržao u borbi za mjesto koje naredne sezone vodi na međunarodnu scenu.

"Želio sam da se Borac 'ne vuče' sa 1:0 ili 0:0 do kraja meča, međutim opet smo se u prvom poluvremenu dosta mučili. Slavija nam je odlično parirala u prvom dijelu susreta u kojem smo mi pokazali određene slabosti u igri. U nastavku susreta nastavili smo s pritiskom i poslije velike šanse za vođstvo gostiju došli smo do prednosti. Poslije toga čekali smo drugi pogodak, dočekali ga te na kraju zasluženo slavili", rekao je Jagodić.

Banjalučane već danas očekuje novi ispit i to u Kupu grada protiv Naprijeda (17 časova). Meč se igra na stadionu u Krupi na Vrbasu, a Jagodić je najavio da će ekipu, pored pet mladih igrača iz prvog tima, činiti juniori.

Dragan Radović, trener Slavije, istakao je da su njegovi izabranici dali sve od sebe, ali da u ovom trenutku objektivno nisu mogli više od časnog poraza.

"Uspjeli smo u jednoj situaciji da dođemo do gola, ali i tada je stativa spriječila pogodak. Najviše smo se pribojavali individualnih kvaliteta Borčevih igrača, posebno Stokića, a upravo on nas je sjajnim potezom načeo. Kada je Borac poveo sa 1:0, tu je utakmica praktično bila za nas izgubljena", jasan je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije