Fudbal

Radomir Antić za Nezavisne: Navijam za fudbal

Radomir Antić za Nezavisne: Navijam za fudbal
Radomir Antić za Nezavisne: Navijam za fudbal

U finalu nema prednosti, ali je Real pod mnogo većim pritiskom, rekao je u razgovoru za "Nezavisne" Radomir Antić, legendarni trener, pred susret Real Madrida i Atletiko Madrida u borbi za trofej u Ligi šampiona.

Fudbalska sezona bliži se kraju, a po mnogima najvažnija utakmica igra se u Lisabonu, gdje će se u subotu (24. maja) dva madridska kluba boriti za popularni "ušati" pehar. Dio istorije ova dva kluba je i Antić, koji je sa klupe predvodio i "kraljevski klub" i "jorgandžije". Više vremena je proveo na klupi Atletika, sa kojim je imao i više uspjeha, ali bez obzira na to ističe da u subotu neće favorizovati niti jedan tim.

"Navijam za fudbal. Ja sam trener, a ne navijač. Iako sam u Atletiku proveo više godina, na svaki klub koji sam trenirao i treniram gledam kao na drugu kuću. Drago mi je što sam dio istorije ova dva kluba", kazao je Antić.

Bivši selektor Srbije nakon odlaska iz Kine vratio se u Madrid i ističe da se u Španiji sa nestrpljenje čeka finale u kojem će prvi put snage odmjeriti ekipe iz istog grada.

"Real ove sezone želi da dođe do 10. titule prvaka Evrope, dok će Atletiko nakon 40 godina imati priliku da zaigra u finalu. Nakon osvajanja titule prvaka Španije u Atletiku su mnogo rasterećeniji, dok je Real pod velikim pritiskom, posebno zbog dosta problema da igračkim kadrom, ali i načina na koji su izgubili trku u Primeri u poslednja tri-četiri kola", kazao je iskusni stručnjak.

Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Luka Modrić, Pepe samo su neki igrači Real Madrida čiji nastup je pod znakom pitanja, dok je sa druge strane pod znakom pitanja nastup Dijega Koste, najboljeg strijelca Atletika ove sezone.

"Pored svih problema, sigurno je da za Real zbog žutih kartona neće igrati Čabi Alonso, dok se vraća Semi Kedira, koji je trenutno daleko od prave forme. Sigurno je da će Alonso mnogo nedostajati Realu. Ovaj susret će sigurno biti taktičko nadmudrivanje dva trenera i ekipe će svoje šanse tražiti iz kontranapada", kazao je Antić, koji je najavio da će zajedno sa sinom Dušanom biti na tribinama stadiona u Lisabonu.

Antić je posljednji angažman imao u Kini gdje je trenirao Šandong Luneng odakle je otišao u finišu 2013. godine.

"Trenutno sam bez angažmana i nigde ne žurim", zaključio je trener, koji je trenirao tri najveća kluba u Španiji Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije