Fudbal

Remi Partizana na proslavi, Zvezda osigurala drugo mjesto

Remi Partizana na proslavi, Zvezda osigurala drugo mjesto
Remi Partizana na proslavi, Zvezda osigurala drugo mjesto

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana remizirali su danas sa Novim Pazarom 1:1 (1:1) na proslavi 26. titule šamiona države u pretposljednjem kolu Superlige Srbije.

Strijelac za crno-bijele pred 17.000 gledalaca u Humskoj bio je mladi Ivan Saponjić, a prethodno je Novopazarcima Predrag Pavlović donio prednost.

Izabranici Zorana Milinkovića odigrali su meč u laganom ritmu, kao da su mislima bili već u duelu protiv Čukaričkog u finalu Kupa Srbije u srijedu, kada će imati priliku da osvoje "duplu krunu".

Partizan je sat vremena prije početka organizovao koncert grupe JNA, poslije čega je kapiten Saša Ilić trofej prvaka Srbije dobio od potpredsjednika FŠ i nekadašnjeg napadača crno-bijelih Sava Miloševića.

Crvena zvezda je trijumfom na Vračaru protiv OFK Beograda sa 4:2 potvrdila drugo mjesto, pošto je Čukarički u derbiju kola poražen na svom terenu od Vojvodine minimalnim rezultatom.

Zvezda je ponovo bila blizu brukanja, nakon što je "prosula" dva gola viška za samo tri minuta, ali je najbolji akter Darko Lazović doneo kakav-takav mir ekipi.

U direktom sudaru za opstanak Napredak je slavio protiv Donjeg Srema u gostima sa 2:0 i tim iz Pećinaca "gurnuo" u Prvu ligu Srbije. Ostala je samo dilema koja ekipa će ići u baraž, gdje je velika gužva jer čak pet ekipa strijepi.

Minimalne pobjede u borbi za superligaški status ostvarili su Vožovac i Spartak, koji su bili bolji od Borca, odnosno Rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije