Fudbal

Ronaldo: Aleks me iznenadio sedmicom

Ronaldo: Aleks me iznenadio sedmicom
Ronaldo: Aleks me iznenadio sedmicom

Kristijano Ronaldo otkrio je da je bio iznenađen kada mu je ser Aleks Ferguson rekao da želi da nosi čuvenu sedmicu Mančester Junajteda.

"Trebalo je da nosim broj 28 te sezone, ali mi je nekoliko dana pred prvi meč ser Aleks prišao i rekao mi – 'Slušaj, želim da ti nosiš broj sedam'. Bio sam iznenađen jer sam znao koji su sve velikani nosili dres s tim brojem", otkrio je najbolji igrač madridskog Reala.

Portugalac je kao osamnaestogodišnjak stigao na Old Traford, da bi za šest godina u najtrofejnijem engleskom klubu osvojio tri Premijer lige, Ligu šampiona, FIFA Klupsko prvenstvo svijeta, FA Kup, dva Liga Kupa i Komjuniti Šild, kao i svoju prvu Zlatnu loptu, od ukupno četiri.

"Uživao sam na Trafordu, živio sam svoj san. Bio je to početak moje uspješne karijere. U Mančesteru, nisam napredovao samo na fudbalskom nivou, već i na fizičkom planu. Za vrijeme provedeno tamo naučio sam šta je umjetnost fudbala i osvojio veliki broj trofeja. Zaista je sve bilo kao san", zaključio je najbolji igrač svijeta.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije