Fudbal

Ronaldo: Ovo nije fer

Ronaldo: Ovo nije fer
Ronaldo: Ovo nije fer

Rezultat nije pravedan. Imali smo šanse za pobjedu u ovoj utakmici, a na kraju nismo uzeli niti jedan bod. Zapravo smo imali više šansi od Nijemaca, bio je razočaran nakon poraza od Njemačke (0:1) Kristijano Ronaldo, zvijezda Portugala.

Kapiten Portugala smatra da je njegova ekipa sasvim nezasluženo izgubila od prvom meču B grupe na Evropskom prvenstvu.

"Teško je otići s terena poražen, s takvim osjećajem, ali moramo ostati pozitivni. Bili smo dobri, naročito u drugom poluvremenu. Onda su Nijemci iz jedne šanse odmah postigli gol. Mi smo dva puta pogodili prečku, imali smo još dvije dobre šanse. Tužni smo zbog načina na koji smo izgubili ovu utakmicu", dodao je on.

Portugalce u nastavku čekaju Danska i Holandija. Možda će im za prolaz biti potrebno maksimalnih šest bodova iz te dvije utakmice.

"Naše ambicije su i dalje iste. Želimo dobiti preostale dvije utakmice i plasirati se u nokaut fazu. Ako ćemo ovako igrati protiv Danske i Holandije, možemo dobiti obje utakmice", kaže napadač Real Madrida.

Portugalce je golom rastužio Mario Gomez. On je nakon meča kazao da je zahvalan selektoru Joakimu Levu koji mu je pružio šansu od prve minute.

"Znao sam da će Klose ući umjesto mene pred kraj. Presrećan sam i osjećam pozitivnu energiju od kada sam se priključio timu. Bio je težak meč, sve reprezentacije znaju kako igramo, pa smo morali da uložimo dodatne napore i odigramo još bolje", kazao je Gomez.

Selektor "elfa" Joakim Lev očekivano je bio presrećan zbog pobjede i zadovoljan igrom ekipe.

"Igrali smo dobro, pogotovo na taktičkom planu. Obje ekipe su bile čvrste i orijentisane da ne prime pogodak. Turnir je tek počeo i imamo još puno da radimo da bismo došli do cilja", rekao je Lev i dodao:

"Gomez je bio na samo nekoliko momenata da bude zamijenjen. Htio sam da uvedem Miroslava Klosea, a on je onda postigao pogodak, pa sam ga ostavio još malo u igri".

Bomba pored stadiona

U blizini "Arene Lavov", na kojoj je odigran meč Njemačke i Portugala (1:0) građevinski radnici su pronašli bombu koja je ostala iz Drugog svjetskog rata.

Neeksplodirana mina stara 70 godina pronađena je samo 500 metara od stadiona, nakon čega je deaktivirana i uklonjena.

Lokalna policija objavila je da čak i u slučaju postojanja drugih neeksplodiranih naprava na istom području nema opasnosti za navijače.

Za Portugalca 200 miliona

Prema pisanju italijanskog dnevnika "Corrierea dello Sport", sredstvima bogatog šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Milan će ovog ljeta u svoje redove pokušati dovesti Kristijana Ronalda.

Priča je sljedeća... Vlasnik Milana Silvio Berluskoni će prodati 25 odsto dionica šeiku Mohamedu bin Rashidu al Maktumu iz Dubaija za 200 miliona evra. Isti će iznos, navodi izvor, milanski klub u potpunosti pokušati uložiti u transfer Portugalca, pola za odštetu madridskom Realu, a pola za Ronaldovu petogodišnju platu.

Problem može biti što odštetna klauzula za Ronalda kada je iz Mančester junajteda prelazio u Real iznosi milijardu evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije