Fudbal

Runi: Nikada neću ostaviti Englesku

Runi: Nikada neću ostaviti Englesku
Runi: Nikada neću ostaviti Englesku

Kapiten Engleske Vejn Runi rekao je da nema namjeru da napusti reprezentaciju u skorije vrijeme, a da je za to zaslužna njegova supruga Kolin.

Fudbaler Mančester junajteda u subotu je postao najmlađi fudbaler koji je stigao do broja od 100 utakmica u dresu Engleske, u trijumfu nad Slovenijom rezultatom 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Proteklog ljeta, Stiven Džerard i Frenk Lampard rekli su zbogom "gordom Albionu", ali Runi ne planira da isto učini svojevoljno.

"Mnogi igrači s kojima sam igrao u posljednjih deset godina u reprezentaciji su se povukli. Pričao sam sa suprugom baš o tome, rekao sam joj da je ludo da se svi povlače. Kada dođete u određene godine, praktično se osjećate kao da morate to da uradite da biste produžili svoju karijeru u klubu. Ali, ona mi je rekla: 'Karijere su kratke, imaćeš dovoljno slobodnog vremena da ga provedeš sa nama kada završiš s fudbalom i žalićeš ako se povučeš iz reprezentacije'. I pomislio sam da bi zaista bilo tako. Fudbal je ono što volim, isto kao i igranje za svoju zemlju. Mislim da nikada ne bih mogao da ostavim Englesku", istakao je Runi.

On je istakao da je svjestan da ako želi da nastavi da igra za reprezentaciju to će značiti da će morati da nađe inspiraciju u Rajanu Gigsu:

"Oduvijek sam vjerovao da imam kvalitet da igram različite uloge. Volio bih da igram na Evropskom prvenstvu 2020. godine, na kojem će finale biti igrano na 'Vembliju'. Naravno da želim da igram na sljedećem Svjetskom prvenstvu, ali sve zavisi od selektora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije