Fudbal

Sanderlend želi dovesti Boaćija iz Zvezde

Sanderlend želi dovesti Boaćija iz Zvezde
Sanderlend želi dovesti Boaćija iz Zvezde

Napadač italijanske Latine na pozajmici u Crvenoj zvezdi Ričmond Boaći (24) na meti je Sanderlenda, koji bi želio da ga naredne sezone dovede u svoje redove.

Nekadašnjeg igrača Juventusa navodno su u utorak na derbiju posmatrali skauti premijerligaša koji su bili zadovoljni nastupom Boaćija, prenijeli su mediji u Gani.

Boaći je ove sezone postigao osam golova na 11 utakmica u crveno-bijelom dresu, to je privuklo klub Dejvida Mojsa koji sada želi da Latina prekine pozajmicu koja po ugovoru treba da traje 18 mjeseci.

Na taj način bi mogli da otkupe napadača iz Gane, koji bi im pomogao da se vrate u Premijer ligu naredne sezone, jer su ove praktično izgubili sve šanse da se spasu opstanka, nalaze se na posljednjem mjestu sa 12 bodova zaostatka za Halom koji je prvi iznad zone ispadanja.

Boaći je u karijeri bio član još i Đenoe, Sasuola, Elčea, Atalante i Rode. Bio je strijelac na spomenutom derbiju, što je sudeći po medijima u njegovoj rodnoj zemlji još više zainteresovalo klub sa 'Stadiona svjetlosti'.

Za reprezentaciju Gane debitovao je 2012. godine, nastupio je deset puta i postigao tri gola.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije