Fudbal

Sarajevo na vrhu

Sarajevo na vrhu
Sarajevo na vrhu

Fudbaleri Sarajeva novi su lideri BHT Premijer lige BiH pošto su u velikom derbiju 24. kola kod kuće savladali Široki Brijeg rezultatom 1:0.

Tek što je prošlo deset minuta utakmice na "Koševu", domaći navijači su imali razloga za slavlje.

Haris Duljević uputio je odličan centaršut sa desne strane, Krste Velkoski je sa sedam metar od gola gostiju loptom pogodio prečku, a ona je na kraju završila u mreži. Iako su do kraja utakmice mreže mirovale, Sarajevo je u ovom meču pokazalo više. Osam minuta nakon prvog gola, Velkoski je mogao da postigne još jedan, ali ovog puta nije bio na visini zadatka. U 47. minutu loptu sa gol linije izbacio je Stipo Marković, a 15 minuta prije kraja uzdah sa tribina izmamio je Leon Benko, kada je zatresao prečku. Ovo nije bio dobar dan za Široki jer, osim što su izgubili čelnu poziciju, već u petom minutu trener Blaž Slišković je u svom drugom meču u hercegovačkom klubu morao da zamijeni povrijeđenog Borisa Pandžu, a u lošu sliku su se uklopili ofanzivci njegovog tima, koji nekoliko šansi nisu uspjeli da pretvore u gol. Ipak, Slišković je optimista.

"Svaka utakmica će biti odlučujuća do kraja sezone, kako za nas, tako i za ostale. Biće neizvjesno i meni je drago da je prvenstvo takvo. Ko misli osvojiti titulu, ne smije gubiti bodove kući. Biće teško, ali vjerujemo da možemo biti prvaci", rekao je on po okončanju meča.

Na ruku timu Dženana Uščuplića, kojem je ovo druga pobjeda zaredom nakon što je preuzeo mjesto Mehe Kodre, išao je i rezultat iz mostarskog derbija, gdje su Velež i aktuelni šampion, Zrinjski, odigrali 1:1.

"Što se titule tiče, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti", kazao je Uščuplić.

Fudbaleri Borca remizirali su s Radnikom (1:1), a da su imali više sreće, gosti bi u Bijeljinu otišli sa sva tri boda.

"Cilj je bila pobjeda, a osvojili smo bod, ali ne mogu da budem nezadovoljan jer smo mogli i izgubiti", rekao je Vlado Jagodić, trener Borca.

Rezultati: Drina - Čelik 0:1, Sloboda - Vitez 1:0, Zvijezda - Željezničar 1:2, Borac - Radnik 1:1, Sarajevo - Široki 1:0, Mladost - Slavija 2:1, Travnik - Olimpic 0:0, Velež - Zrinjski 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije