Fudbal

Sarajevo podiže pehar

Sarajevo podiže pehar
Sarajevo podiže pehar

Nakon devet godina čekanja, ekipa Sarajeva na dobrom je putu da u petak naveče na "Koševu" u revanš utakmici finala sa Čelikom ponovo podigne pehar pobjednika Kupa BiH.

Izabranici Dženana Uščuplića napravili su odličan posao u prvoj utakmici igranoj 7. maja, kada su na stadionu "Bilino polje" savladali Čelik sa 2:0. Ipak, domaćini tvrde da u današnji meč ulaze kao da nemaju prednost.

"Fudbal je nepredvidiv, ulog je veliki i zato znamo da dobar rezultat iz prve utakmice ne mora ništa značiti. Moramo pružiti dobru partiju i samo tako možemo donijeti trofej, koji navijači dugo čekaju", smatra, prvotimac Sarajeva Amer Dupovac.

Isto razmišlja i Vule Trivunović. Iskusni stoper protiv Zeničana će imati i motiv više, s obzirom na to da će mu to biti i oproštaj od igračke karijere.

"Mi smo u Zenici pokazali da smo bolja ekipa, ali najgore su unaprijed upisane pobjede. Ne očekujem lagan susret, znam da se Čelik neće predati i zato moramo biti pravi", smatra Trivunović.

Stručni štab domaćih nema problema sa povredama igrača. Zbog tri žuta kartona izostaće samo Ivan Tatomirović, dok Nizah Hukić, strateg "crveno-crnih" neće moći računati na "kartoniranog" Alena Dedića i povrijeđene Stipu Baraća i Slobodana Lakičevića. Gosti znaju da je podizanje trofeja nakon 18 godina posta za njih nemoguća misija. U prilog im ne ide ni tradicija, koja kaže da 20 godina nisu slavili na "Koševu", ali predaje, kažu, nema.

"Imamo veliki zaostatak, ali u Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom. Pokušaćemo otvorenom igrom i zalaganjem napraviti iznenađanje. Domaćinima sve ide na ruku, dobar rezultatski niz, domaći teren, navijači, rezultat iz prvog meča, ali fudbal je nepredvidiv. Teoretski nada još postoji i nećemo odustati do samoga kraja", kaže kapiten Čelika Emir Jusić.

Revanš finala Kupa BiH između Sarajeva - Čelika dva puta je odgađan zbog vanrednog stanja u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama. Večerašnja utakmica počinje u 17 časova uz direktan prenos na BHT1. Dio prihoda od prodatih ulaznica, odlukom Upravnog odbora kluba, biće doniran za pomoć nastradalim u poplavama.

  • 23. maja 2007. godine "bordo" tim je osvojio zadnju titulu šampiona BiH, tada predvođen trenerom Husrefom Musemićem, koji je bio na kormilu ekipe i u prvom dijelu aktuelne sezone

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije