Fudbal

Sautgejt ostaje na klupi Engleske?

Sautgejt ostaje na klupi Engleske?
Sautgejt ostaje na klupi Engleske?

Garet Sautgejt bi mogao da postane selektor Engleske trajno, čak i ako ne bude imao mnogo uspjeha u naredne dvije utakmice.

To je rekao prvi čovjek Fudbalskog saveza Engleske (FA) Martin Glen.

Sautgejt je u septembru postavljen za privremenog trenera nakon odlaska Sema Alardajsa. On je trebalo da vodi tim u prve četiri utakmice, a to je već uradio u dvije, sa učinkom od pobjede i remija.

Engleska sada igra dvije utakmice kod kuće - 11. novembra protiv Škotske u kvalifikacijama i četiri dana poslije toga prijateljsku sa Španijom. Mnoge kladionice u Engleskoj predviđaju da je on glavni favorit za preuzimanje funkcije.

"Dobio je tim na četiri utakmice, do meča sa Španijom sredinom novembra. Poslije toga nema utakmica do marta (protiv Njemačke), tako da imamo vremena da razmislimo. Garet je validni kandidat. Poznaje međunarodnu postavku, radio je sjajno sa mladom reprezentacijom i hoće to da prenese na seniore. Čak i ako ne bude sjajan u sljedeće dve utakmice, opet će biti dobar kandidat. Ne ocjenjuje se trener na osnovu dvije utakmice", rekao je Glen za Skaj sports.

Predsjednik FA priznao je da su nacionalne selekcije Engleske posljednjih godina imale probleme sa pritiskom na letnjim turnirima. Na Svjetskom prvenstvu 2010. ekipa je ostvarila samo jednu pobjedu u četiri meča, dok je u Brazilu četiri godine kasnije bila posljednja u grupi.

Engleska je ovog ljeta pobijedila u samo jednoj utakmici na Evropskom prvenstvu, a onda je u osmini finala ispala od Islanda.

"Engleske reprezentacije su sada tehnički bolje nego ikada ranije, ali fali nam karika koja nedostaje. Kada igrači obuku nacionalni dres, često ne pružaju partije kao u klubovima. To je nešto oko identiteta tima. Vels i Island su bili dobri na Euru zato što su htjeli da igraju, a nama treba neko ko će to da stvori. Zato želimo da novi selektor bude tu na duže staze", rekao je Glen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije