Fudbal

Selta zagrizla za Bešića

Selta zagrizla za Bešića
Selta zagrizla za Bešića

Reprezentativac BiH Muhamed Bešić karijeru bi trebalo da nastavi u dresu španskog prvoligaša Selte iz mjesta Vigo.

Ističe se kako će momčad sa stadiona "Balaidos" uskoro početi pregovore s mađarskim prvoligašem Ferencvarošem, koji dvadesetjednogodišnjeg defanzivnog vezistu cijeni oko milion evra.

Trener Selte Miguel Torokilja oduševljen je Bešićevim predstavama na svjetskoj fudbalskoj smotri, a posebno prezentacijom u susretu protiv Argentine. Nakon tog dvoboja, cijeli se fudbalski svijet pitao ko je mladić koji je s takvom lakoćom zaustavio jednog od najboljih igrača na zemaljskoj kugli Lionela Mesija. Selta Vigo nije jedini klub koji je zainteresovan za bh. reprezentativca. Na Bešića su oko bacili i agenti Anderlehta, Fenerbahčea, Borusije Menhengladbah, Arsenala i Kardifa.

U Španiju bi mogao i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. Ivan Rakitić nedavno je potpisao za Barselonu, a čelnici Sevilje Brozovića vide kao idealnu zamjenu za dosadašnjeg kapitena.

"Siguran sam da bi Marcelo bez problema zamijenio Rakitića. Uostalom, to mu je zadatak u hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Miroslav Bičanić, Brozovićev menadžer.

Dinamo je spreman da pregovara, a španski mediji tvrde da je i obeštećenje poznato i da iznosi najmanje šest miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije