Fudbal

Simeone ostaje na klupi madridskog Atletika

Simeone ostaje na klupi madridskog Atletika
Simeone ostaje na klupi madridskog Atletika

Prema navodima španske radio stanice "Cadena Ser", predsjednik Atletiko Madrida Enrike Serezo je izjavio da će argentinski stručnjak Dijego Simeone ostati i naredne sezone na klupi madridskog kluba.

On se dugo vremena povezivao za engleskim klubovima, ali sada je jasno da navijači Atletiko Madrida mogu odahnuti.

El Čolo madridski klub predvodi još od 2011. godine, a sa njim je osvojio Kup Španije, Primeru, Ligu Evrope, a ove subote će igrati drugo finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja Evrope, a sastaće se sa Real Madridom.

Prošli put su izgubili, ali Simeone ne priziva osvetu već od svog tima želi pozitivniji pristup.

„U fudbalu kao i u životu ne postoji osveta, postoje samo prilike. Osveta je negativna riječ jer podsjeća na poraz, a kada govorimo o prilikama tu provejava optimizam i samouvjerenost. To je ono što želimo da pokažemo u finalu Lige šampiona“, istakao je Čolo.

Argentinski stručnjak je naglasio da je njegov tim u Ligi šampiona naleteo na sva tri najjača kluba na svijetu.

„Već smo igrali sa dva od tri najbolja tima na svijetu, sada je u finalu došao red na treći. Real je drugačiji od Barse i Bajerna jer je mnogo direktniji i preti nam velika opasnost u prekidima“, smatra Simeone.

Na kraju je istakao da je situacija pred ovaj meč umnogome drugačija nego prije dvije godine.

„Jaki su u defanzivi pogotovo Pepe, Varan i Ramos, uz Kasemira koji im je dodao balans u igru. Situacija je drugačija u odnosu na 2014. godinu kada se finale igralo šest dana poslije meča koji je odlučivao o tituli. Tada su nam i dva najbolja igrača, Arda i Dijego Kosta, vukli povrede“, naveo je Simeone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije