Fudbal

Šimunić ne odustaje od veličanja ustašluka

Šimunić ne odustaje od veličanja ustašluka
Šimunić ne odustaje od veličanja ustašluka

ZAGREB - Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić posljednjih je dana na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama promovisao dokumentarni film “Moja voljena Hrvatska” koji prati njegov fudblaski put i život.

Na jednoj od stanica tokom promocije filma o hrvatskom fudbaleru  čija je karijera prekinuta uzvikom “Za dom” Šimunić se osvrnuo na tu situaciju koju je Fifa popratila zabranom od deset utakmica kazne nastupanja za hrvatsku reprezentaciju, odnosno zaustavljanjem broja njegovih nastupa za izabranu vrstu na 105.

Dogodilo se to nakon pobjede protiv Islanda kojom je Hrvatska izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine.

“Nakon utakmice su me pitali bojim li se kazne. Rekao sam im da očito nemaju pojma o hrvatskoj povijesti. Nakon toga su se svi urotili protiv mene. No to je život. Želim im pokazati da nisam napravio ništa loše. Ako oni nisu sretni zbog toga, to je njihov problem. Svi igrači su stali iza mene. Nisu mogli vjerovati što se događa. Rekli su mi da je sve to glupo. Rekao sam im da se ne brinu i da se ne upliću u to. Sve sam preuzeo na svoja leđa i dvije godine nakon svega i dalje se borim. I borit ću se”, poručio je Šimunić u mikrofon CroatianSportsa.

“Pokazao sam patriotizam. Kad igramo za Hrvatsku igramo za hrvatski dres i svi pokazujemo koliko volimo našu zemlju. Nikad nisam požalio zbog toga što sam napravio, ponosan sam na to i nikad to ne bih povukao. Mnogi su mi rekli da im je žao što nisam išao u Brazil. Ali ovo je jedan od najboljih načina za završiti karijeru i sretan sam i ponosan zbog toga”, ponosno je zaključio Šimunić, danas pomoćnik Anti Čačiću u hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji.

(NN, telegram.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije