Fudbal

Široki bez straha na favorizovane Čehe

Široki bez straha na favorizovane Čehe
Široki bez straha na favorizovane Čehe

ŠIROKI BRIJEG - Mlada Boleslav je favorit, ali u taboru Širokog Brijega niko ne krije da nada u prolaz u treće pretkolo Lige Evrope postoji.

Obraćajući se danas novinarima Slaven Musa, trener tima sa "Pecare", istakao je da vjeruje u svoj tim i pozitivan rezultat u prvoj utakmici u Češkoj u četvrtak u 19 časova.

"Imat ćemo težak zadatak polučiti pozitivan rezultat. No, to nikako nije nemoguća misija, jer unatoč ulozi favorita koju ima Mlada Boleslav i činjenici da igra u jačoj ligi od naše, vjerujem u svoje igrače", kazao je Musa.

Nije propustio naglasiti ni činjenicu da su Česi ovog ljeta dosta mijenjali, šest-sedam igrača. Između ostalih, u Spartu je otišao Nestor, ali iz Plzena ih je pojačao slovački reprezentativac Duriš. Upravo njega Musa je označio najvećom opasnošću po ambicije Širokog.

Kada je riječ sastavu bh. premijerligaša, u Češkoj definitivno neće biti protiv Gabale ozlijeđenog Peke. Za sastav neće konkurisati ni Ljubić, Ivo i Damir Džidić, te Karačić. Među kanidate za sastav vraća se Marković.

"Očekujem po mnogo čemu specifičnu utakmicu protiv Mlade Boleslav, ekipe koja igra potpuno drukčije od našeg predhodnog rivala Gabale. Momčadski izgledaju puno bolje od Azerbajdžanaca, nisu spektakularni, ali traže posjed lopte, uz izvanrednu disciplinu i organizaciju. Zbog svega je moguće očekivati i određene promjene u sastavu Širokog pa i iznenađujuća rješenja", kaže Musa i dodaje: "Definitivno, u prvoj utakmici trudićemo se što više voditi računa o svom golu, ali svakako i s ciljem postizanja pogotka u gostima."

Optimist uoči gostovanja u Češkoj je i Goran Zakarić, koji na startu nove sezone igra u odličnoj formi.

"Česi su logično u našim redovima Vagnera označili najvećom prijetnjom. Međutim, vjerujem da će se tako otvoriti prostor za mene ili još nekoga od suigrača. Protiv Gabale smo dali sve od sebe, odigrali kvalitetno i zabili ukupno pet golova u dvije utakmice. To danas nije nikome lako dati u Evropi, a kad smo takvi ne trebamo se bojati nikoga, pa ni Mlade Boleslav", zaključio je napadač Širokog Brijega.

Tim iz Hercegovine na put kreće u srijedu u 9 časova autobusom za Split. Potom će letom za Prag otputovati u 14.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije