Fudbal

Široki protiv Veleža i loše realizacije

Široki protiv Veleža i loše realizacije
Široki protiv Veleža i loše realizacije

Kao i u prethodnih nekoliko utakmica bez iskusnih Dine Kresingera, Brazilca Taija i Slavka Brekala fudbaleri Širokog Brijega će i ove subote pokušati napraviti dobar rezultat u hercegovačkom derbiju.

Na uvijek neugodnom gostovanju u "Vrapčićima" protiv Veleža puleni trenera Slavena Muse moraju razmišljati samo o tri boda ukoliko žele ostati na vrhu premijerligaške tabele. Uzdaju se u svoj kvalitet, ali i tradiciju koja je na njihovoj strani.

"U nekim prethodnim mečevima smo istopili prednost u odnosu na konkurente i sada smo pod nešto većim imperativom pobjede. Međutim, znamo se nositi sa pritiskom. Velež je kvalitetan, dobar, želi igrati, nadigravati se... Ipak, vjerujem da smo bolji i da ćemo nastaviti pozitivnu tradiciju protiv njih", kazao je Musa.

Ono što ga treba brinuti je podatak da njegov tim u posljdnje tri utakmice nije postigao niti jedan gol.

"Da, nismo pogađali, ali ako je za utjehu, nismo ni primili nijedan gol. Tako da se sada prije svega nadam da ćemo skinuti taj teret slabe realizacije, istovremeno nastaviti čuvati vlastitu mrežu", dodao je Musa.

Na drugoj strani, domaćini su rasterećeni. Opstanak u bh. eliti nije im upitan, a mjesta za Evropu već odavno su im nedostižna. Uz to, danas biće jači i za Anela Hebibović, koji se oporavio nakon dvije sedmice pauze u treniranju.

"Nemamo rezultatski imperativ, ali motiv je tu. Što zbog tradicije loših rezultata sa Širokom u 'Vrapčićima' i na 'Pecari', to i zbog činjenice da nam dolazi lider. Vjerujem da možemo pronaći još ono nešto u igri, jer prostora za napredak uvijek ima. Nadam se pobjedi, kojom ćemo obradovati naše navijače i barem djelimično se iskupiti za neka ovosezonska razočarenja", najavio je Adnan Dizdarević, trener u stručnom štabu Veleža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije