Fudbal

Široki riješio pojačanja

Široki riješio pojačanja
Široki riješio pojačanja

Potpisivanjem ugovora sa napadačem Dinom Kresingerom i veznim igračem Taiananom Imbereom Linharesom, u Širokom Brijegu su već sada riješili pitanje pojačanja za proljetnu polusezonu u BH Telecom Premijer ligi.

Jesenji šampioni dobili su odmor do 8. januara, ali i upute od šefa stručnog štaba Slavena Muse da slobodne dane moraju provesti i djelimično radno.

"Svi igrači su dobili program rada. Očekujem da na prozivku stignu u određenoj fizičkoj spremi i da po tom pitanju ne gubimo vrijeme na početku priprema", kazao je Musa.

Na "Pecari" su prepoznatljivi da ne gomilaju igrače. Tako će, vjerovatno, s dvojicom novalija biti i zatvorena lista pojačanje ove zime. S Kresingerom je potpisan ugovor na jednu i po godinu. U karijeri je, između ostalog, igrao za Varaždin, Međimurje, Cibaliju i Slaven Belupo. Godinu dana proveo je i u Australiji, a u bh. elitu stiže iz slovenskog Zavrča.

"U jesenjem dijelu sezone bili smo deficitarni na mjestu napadača. Mirko Marić, inače igrač Dinama, otišao je na novu posudbu u zagrebačku Lokomotivu pa smo bili primorani tragati za napadačem koji će nas učiniti još jačim na proljeće. Kresinger zadovoljava ukuse i ambicije Širokog i vjerujem da ćemo sa njim ostati prvi na tabeli i na kraju", smatra Musa.

Sa Brazilcem je saradnja dogovorena na dvije i pol godine. On je u Evropu stigao 2006. i prvo zaigrao za slovački Senec. Okušao se i u sofijskom CSKA, Makabi Netanju, Espanjolu B, Puertolanou, Paranu, Iraklisu..., a prošlu polusezonu proveo je u kruševačkom Napretku.

"Nije bila prijeka potreba da dovedemo veznog igrača. Međutim, ukazala nam se mogućnost. On, između ostalog, ima i devet nastupa za U20 reprezentaciju Brazila. Odradio je nekoliko treninga sa našom ekipom prije odlaska na odmor i pokazao da možemo ozbiljno računati na njega. Tako smo praktično izbalansirali kadar, nema potrebe za gomilanjem igrača za koje je upitno hoće li nam biti potrebni. Tim prije jer očekujemo da nam se pridruži i Ivica Džidić, koji se uspješno opravlja poslije operacije", istakao je Musa.

Stručni štab hercegovačkog kluba gotovo sve je definisano i po pitanju priprema. Za 16. i 17. januara planiran je nastup na turniru u Gabeli, gdje uz GOŠK nastupaju Željezničar i Hajduk. Od 6. do 15. februara provešće u Antaliji i odigrati nekoliko jakih utakmica. Generalka je protiv Veleža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije