Fudbal

Sitijeva nemoguća misija

Sitijeva nemoguća misija
Sitijeva nemoguća misija

MANČESTER - Fudbaleri Mančester Sitija nemaju više prava na grešku u Ligi šampiona i ukoliko žele da ostanu u igri za plasman u osminu finala moraju da dobiju obje preostale utakmice - prvo protiv Bajerna kod kuće, a potom u gostima kod Rome.

Na Etihadu sutra gostuju Bavarci, koji su prošle sezone lagano slavili sa 3:1, a dodatni problem aktuelnom šampionu Engleske biće izostanak suspendovanih Fernadinja i Jaje Turea, kao i povrijeđenih Aleksandra Kolarova i Davida Silve.

"I ja lično osjećam veliki pritisak, čak više nego igrači i vlasnici kluba. Vjerujem da je Sitiju mjesto u narednoj fazi", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Sa druge strane izvjesno je da se Bavarci neće "skloniti" na Etihadu, iako imaju maksimalne četiri pobjede i obezbijeđeno prvo mjesto u E grupi.

"Ne idemo u Mančester turistički, ali idemo rasterećeni. Idemo da se nadigravamo i pokušamo da pobijedimo", kazao je fudbaleri minhenskog kluba Arjen Roben.

Veoma neizvjesno biće i u drugom meču grupe, gdje u Moskvi CSKA dočekuje Romu. Šampion Rusije biće veoma motivisan pošto je doživio visok poraz u Rimu (5:1), kao i činjenicom da će se igrati pred punim tribinama, jer je istekla kazna UEFA zbog divljenja navijača na "Olimpiku".

U grupi F Pari Sen Žermen i Barselona imaće lak zadatak da potvrde plasman u narednu fazu pošto igraju s Ajaksom, odnosno Apoelom.

Zanimljivo će biti i na utakmici G grupe u Gelzenkirhenu gdje Šalke i trener Roberto Di Mateo dočekuju Čelsi. Upravo je italijanski trener donio londonskom klubu titulu prvaka Evrope 2012, jedinu koju Žoze Murinjo nije uspio da osvoji s "plavcima".

"Sve je otvoreno i nema favorita. Nama je neophodan bar jedan bod i nadam se da ćemo ga ostvariti", rekao je Di Mateo.

Čelsi pobjedom ima priliku da obezbijedi prolaz u najboljih 16 klubova Evrope sa prve pozicije, a bliži tome biće jer se u potpunosti oporavio najbolji strijelac tima Dijego Kosta.

U H grupi zna se ko ide dalje, ali će Porto na gostovanju BATE Borisovu i Šahtjor, koji dočekuje Atletik Bilbao, nastaviti borbu za prvo mjesto.

Grupa E:

  • Mančester Siti - Bajern
  • CSKA Moskva - Roma

Tabela: Bajern 12, Roma 4, CSKA 4, Mančester Siti 2.

Grupa F:

  • Paris Sen Žermen - Ajaks
  • Apoel - Barselona

Tabela: PSŽ 10, Barselona 9, Ajaks 2, Apoel 1.

Grupa G:

  • Sporting - Maribor
  • Šalke - Čelsi

Tabela: Čelsi 8, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Grupa H:

  • Šahtjor - Atletik Bilbao
  • Bate - Porto

Tabela: Porto 10, Šahtjor 9, BATE 3, Atletik Bilbao 1.

Utakmice CSKA - Roma i BATE - Porto igraju se od 18 sati, dok su ostali mečevi na programu od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije