Fudbal

Sloboda kreće po titulu

Sloboda kreće po titulu
Sloboda kreće po titulu

Nakon nekoliko dana neizvjesnosti čini se da je kriza u redovima Slobode iz Tuzle riješena. Azmir Husić predomislio se i odlučio da ostane predsjednik lidera BH Telecom Premijer lige BiH, a iz Uprave kluba najavljuju da je vrijeme za titulu.

Husić je prošle nedjelje podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba, kako je navedeno, zbog nesporazuma s gradskim vlastima i nedostatka podrške, ali se predomislio nakon višečasovnog razgovora sa Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle.

Nakon razgovora došlo je do dogovora da je interes Slobode iznad svih drugih interesa. Imamović i Husić usaglasili su se da lider prvenstva ove sezone ima veliku priliku da prvi put u bogatoj istoriji osvoji titulu prvaka BiH.

"Pitanje Slobode je za Tuzlake i Tuzlanke pitanje samopoštovanja i dužni smo svi da stanemo iza ovog projekta. Grad će pomoći, ali ne samo grad, nego i uspješni privatni poduzetnici iz Tuzle s kojima sam obavio 'milion' razgovora proteklih dana. Primarni zadatak je riješiti pitanje dugova prema državi, a naruku nam ide i to što je prošle godine Parlament Federacije BiH usvojio Zakon o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima", rekao je Imamović, koji je izrazio zadovoljstvo što će na čelu kluba ostati Husić i dodao:

"Za Slobodu se u Tuzli živi, napravljena je ta sinergija između kluba i navijača, ali ne samo navijača, nego svih ljubitelja fudbala, pa i građana koji nikada nisu bili na utakmici. Zbog toga kažem da je pitanje Slobode pitanje našeg samopoštovanja. Zajedničkim snagama ćemo nastaviti u procesu stvaranja zdravog sportskog kolektiva i naš cilj je da Sloboda svake godine bude u borbi za trofeje."

Tuzlaci iz sezone u sezonu napreduju, a ove godine predvođeni trenerom Husrefom Musemićem su veoma blizu da proljeće dočekaju na prvom mjestu. Sloboda je trenutno na prvom mjestu na tabeli sa 37 bodova. Posljednju utakmicu u jesenjem dijelu prvenstva igra protiv Slavije na "Tušnju" i eventualnom pobjedom će prvi dio sezone završiti na liderskoj poziciji.

"Napravili smo dogovor s gradom, što je bio moj jedini cilj i sada otvoreno možemo reći da idemo na titulu", poručio je Husić iz Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije