Fudbal

Spahić: Došlo je do zasićenja

Spahić: Došlo je do zasićenja
Spahić: Došlo je do zasićenja

SARAJEVO - Povlačim se jer je došlo do prezasićenja, rekao je Emir Spahić dugogodišnji reprezentativac BiH.

Obrazlažući svoju odluku o oproštaju od dresa „zmajeva“ kapiten je naglasio da nije podlagao bilo kakvim pritiscima. Iako je često bio kritikovan, tvrdi da nikom ništa ne zamjera, te da je to sastavni dio posla kojim se bavi.

„Odlazim, ali uvijek ću biti na raspolaganju da pomognem selektoru i reprezentaciji na bilo koji način ako bude potrebno. Na ovaj potez se nisam odlučio zbog pritiska javnosti ili nekih drugih stvari, jednistavno nisam više mlad kao prije pet ili šet godina. Došlo je vrijeme da dam priliku mlađima, a ja ću ubuduće biti odani navijač“, kazao je Spahić. 

Spahić važio za jednu od najkontroverznijih ličnosti bh. reprezentacije. Često je povezivan sa skandalima i optuživan za bunt u redovima bh. tima. Spočitavano mu je čak i da je selektorima krojio spiskove koga trebaju zvati, a koga ne u reprezentaciju, što je on kao i svi dosadašnji selektori kategorično odbacivao.

„Bilo je raznih priča, raznih negativnih komentara na moj račun, ali ja nikome ništa ne zamjera. Kritike nisu uticale na moju odluku. Jednostavno sam odlučio da je došlo vrijeme za kraj i za oproštaj“, rekao je Emir Saphić 

Stub odbrane u dresu „zmajeva“ nastupio je u ukupno 77 utakmica i postigao tri gola. Debitovao je protiv Rumunije 7. juna 2003. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, a posljednji meč imao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u istorijskoj pobjedi protiv Irana.

Kritičari ga između ostalog krive za skrivljeni penal u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, kada su u Parizu Francuzi došli do izjednačenja, a bih ostala bez plasmana. Spahić i danas, kao i tada smatra da je sudija oštetio bh. tim.

Osim u reprezentaciji Spahiću je upitan i nastavak karijere u Bajer Leverkuzenu iz kojeg proteklih dana dolaze informacije da neće računati na bh. internacionalca u narednoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije