Fudbal

Šta slijedi Barsi poslije Ćavija?

Šta slijedi Barsi poslije Ćavija?
Foto: Tanjug/AP | Šta slijedi Barsi poslije Ćavija?

Jasno i glasno je Ćavi Ernandez rekao da i u slučaju osvajanja Lige šampiona neće biti trener Barselone sljedeće godine, ali to nije pokolebalo čelnike ovog kluba.

Oni i dalje žele da ubijede bivšeg kapitena Katalonaca da i naredne godine ostane na klupi, mada je veliko pitanje da li će u tome uspjeti.

Španski mediji pišu da rukovodstvo Barse svakodnevno vrši pritisak na Ćavija da promijeni svoju odluku, predstavljajući mu velike planove za narednu sezonu, ali se on i dalje ne da.

Ukoliko u toj svojoj namjeri ne budu uspjeli, čelnici kluba će sadašnjem treneru ponuditi da bude ambasador kluba i promoviše ga širom svijeta, mada pojedini listovi na Iberijskom poluostrvu smatraju da je to samo manevar kroz koji pokušavaju da zadrže odličnog stručnjaka u klubu, a kasnije ga nagovore da promijeni odluku i ostane na klupi.

S druge strane, i dalje se licitira sa time ko bi mogao da bude Ćavi Ernandez poslije Ćavija Ernandeza i u prvi plan su, u ovom trentku, isplivala dva imena.

Prvi je aktuelni trener PSŽ-a Luis Enrike, inače, istinska legenda Barselone, a drugi je njemački stručnjak Hansi Flik koji je bez posla nakon otkaza na klupi selekcije Njemačke, ali on nije među favorotima.

Takođe, sporadično se u javnosti kao kandidat za Ćavijevog nasljendika pominje i Rafa Markez, nekadašnji fudbaler ovog kluba koji trenutno kao trener vodi rezervni tim španskog velikana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije