Fudbal

Sušić: Ključni igrači su podbacili

Sušić: Ključni igrači su podbacili
Sušić: Ključni igrači su podbacili

Da li će Safet Sušić i dalje biti selektor fudbalera BiH, najvruće je pitanje u bh. fudbalu u ovom trenutku, a ni sam Sušić, kojem je ugovor sa N/FS BiH istekao juče, ne zna odgovor ne njega.

"Od 1. jula sam zvanično slobodan, uživam u tome i nema potrebe da žurim sa odlukom. Mnogo poziva i poruka dobijam sa nepoznatih brojeva iz brojnih zemalja i to su uglavnom prijedlozi za sastanke, ali sam sve odbio. Uostalom i kada bih prihvatio neki klub sada bi to bilo nezgodno jer su većini već počele pripreme", tvrdi Sušić.

NN: Da li ste bliže ostanku ili odlasku sa klupe BiH?

SUŠIĆ: Da znam odgovor, odmah bih ga rekao. Sješću, vjerovatno, ovih dana i razgovarati sa ljudima u Savezu pa ćemo vidjeti. Ugovor sam mogao davno produžiti, ali moram gledati i neke lične interese.

NN: Da li možda očekujete neku bolju finansijsku ponudu iz N/FS BiH?

SUŠIĆ: Ne, ne očekujem ništa. Imao sam čak namjeru danas (ponedjeljak) da odem u Savez da oslobodim svoju kancelariju, ali sam prehlađen pa ću to vjerovatno učiniti u utorak. Sada sam slobodan.

NN: Jeste li sabrali utiske sa Mundijala?

SUŠIĆ: Ne mogu biti zadovoljan, jer nismo ostvarili cilj koji smo sami sebi zacrtali, plasman u osminu finala. Do cilja nismo došli jer nismo imali sreće, zbog suđenja i činjenice da su naši ključni igrači bili ispod nivoa, pogotovo u utakmici sa Nigerijom.

NN: Kad kažete ključni, na koga konkretno mislite da je podbacio?

SUŠIĆ: Mislim na većinu, ne smo na dvojicu koje najčešće prozivaju u medijima. Najbolji utisak ostavili su Muhamed Bešić i Toni Šunjić. Ni Asmiru Begoviću nemam šta prigovoriti. Miralem Pjanić nije briljirao, ali je igrao dosta dobro. Što se tiče ostalih, da su bili malo bolji ne bi bilo problema.

NN: Da li je greška što je Sead Kolašinac protiv Nigerije bio na klupi?

SUŠIĆ: Lako je biti general poslije bitke. Ne vidim da bi se nešto bitno promijenilo i da je igrao od prvog minuta. Nije on fudbaler od pasova i golova. Sa druge strane, njega je psihički pogodio autogol protiv Argentine. Kasnije mi je čak tražio da ne trenira jedan dan, upravo zbog toga.

NN: Da li su Vas uvrijedile ili pogodile kritike?

SUŠIĆ: Pojedine jesu! Na primjer, kada neko napiše da ekipa nije spremna i da je nepripremljena. Naši treninzi su bili na vrhunskom nivou i bilo me je čak strah koliko je bilo angažovanosti na treninzima.

NN: Spočitavaju Vam i da su igrači tokom priprema na Ilidži vrijeme provodili i u noćnim izlascima?

SUŠIĆ: Ne ulazim u njihove sobe da ih kontrolišem ili pokrivam kada spavaju. Ti koji to tvrde treba da znaju da fudbaleri nekad imaju i slobodan dan i noć i njihova stvar je kako će provoditi vrijeme. Ako su na pripremama nisu u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije