Fudbal

Sušić ostaje selektor "zmajeva"

Sušić ostaje selektor "zmajeva"
Sušić ostaje selektor "zmajeva"

SARAJEVO - Safet Sušić će nastaviti da vodi najbolju fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i u narednom periodu i to nije ni bilo upitno, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Ovo je ujedno bio glavni zaključak višesatne vanredne i hitne sjednice Izvršnog odbora "bh. kuće fudbala" održane u Sarajevu na inicijativu predsjednika Elvedin Begića. Članovi "fudbalske vlade" željeli su od Sušića čuti obrazloženje za neočekivan poraz od Kipra (1:2) u Zenici na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Objašnjenja su zatražena i u vezi očigledno poljuljane atmosfere u bh. timu, a sve kako bi se na vrijeme spriječila mogućnost ispadanja iz trke za plasman u Francusku.

Sastanak je bio zatvoren za predstavnike medija, a ozbiljnost situacije, koja je danas vladala, možda najbolje ilustruje činjenica da je na sastanak u pratnji selektora stigao i njegov menadžer Nermin Čengić. On nije bio prisutan u sali, ali je očito bio u pripravnosti da reaguje u slučaju eventualnog otkaza.

Kako nezvanično saznajemo, na sastanku nisu svi bili za Sušićev ostanak, ali je postignut kompromis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije