Fudbal

Toti postaje direktor u Romi

Toti postaje direktor u Romi
Foto: Ilustracija | Toti postaje direktor u Romi

Legendarni italijanski fudbaler Frančesko Toti (40) razriješio je sve dileme oko nastavka karijere.

"Moj igrački put je završio, postajem direktor u klubu", poručio je bivši kapiten Rome koji je dres rimskog kluba nosio čak 25 godina.

Toti je svoje posljednje igračke minute u dresu Rome odigrao 28. maj u posljednjem kolu protiv Đenoe (3-2). 

Četrdesetogodišnji Toti ušao je u igru u 54. minutu, što mu je bio 786. nastup za Romu, a 619. u italijanskom prvenstvu.

"Posljednju utakmicu sam odigrao 28. maja i taj datum će za mene zauvijek ostati poseban. Teško je opisati emocije i misli koje su tog dana prolazile kroz mene. Moj igrački put je završio tog dana, a sada počinje moja nova uloga. Nadam se da ću biti jednako uspješan. Fudbal je i dalje moja ljubav i strast," poručio je Toti.

Danima se nagađalo da bi Toti mogao da nastavi igračku karijeru u nekom od drugih klubova. Ponude su stizale sa svih strana svijeta, ali Italijan je sve odbio.

"Nije bilo smisla. Stigao sam do kraja svog igračkog puta. Sada sam ponovo na početku, prepun motiva i želje. Vjerujem da će mi igračko iskustvo pomoći na novom poslu," dodao je.

Toti je u dresu Rome u svim takmičenjima zabio 307 golova, osvojio Seriju A, dva Kupa i dva Superkupa Italije. Bio je svjetski prvak s Italijom 2006. te evropski viceprvak 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije