Fudbal

Tužioci N/FS BiH: Počinje istraga u slučaju "Bandović"

Tužioci N/FS BiH: Počinje istraga u slučaju "Bandović"
Tužioci N/FS BiH: Počinje istraga u slučaju "Bandović"

Tužioci Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pokrenuli su danas istragu u "slučaju Bandović".

Afera je počela kada je golman Olimpica Dejan Bandović objavio audio snimak u kojem se čuje kako kako mu navodno izvjesni menadžer Sanel Klopić nudi novac kako bi doprinio porazu svoje ekipe u gostima protiv Metalegea prošlog vikenda u utakmici Ligi za prvaka - BH Telekom Premijer lige.

"Danas smo donijeli odluku o otvaranju istrage u ovom slučaju. Proučili smo određene materijale, a najkasnije do kraja idućeg tjedna mogli bi imati i neke konkretne zaključke kada budu saslušani i svjedoci, odnosno aktera ovog događaja. Ovo je tek početak rada na ovom slučaju, prikupićemo što više dokaza i donijeti odluku u što kraćem roku", rekao je jedan od tri Tužioca N/FS BiH Damir Raguž i dodao da moraju brzo reagovati između ostalog i zbog činjenice da je kraj prvenstva veoma blizu.

"Ovo je ozbiljan slučaj i nećemo dozvoliti nikome bilo kakav pokušaj zataškavanja. Naše je da ispitamo okolnosti, a ukoliko procijenimo da ima elemenata kaznenog djela to onda nije naš, već slučaj u nadležnosti Tužiteljstva BiH. Mi nikoga ne možemo poslati u zatvor. Naše nadležnosti sankcionisanja su većinom u domenu suspenzije", pojasnio je Raguž.

Tužioci su u posjedu spornog audio zapisa u kojem se između ostalog čuje kako Sanel Klopić golmanu Bandoviću navodno nudi 10.000 KM kako bi Metalege lakeše pobijedio i eventualno izborio opstanak u društvu najboljih.

Sarajevo bez 6.500 KM

Disciplinska komisija N/FS BiH u petak je donijela odluke o kaznama za bh. klubove zbog propusta u organizaciji mečeva, pirotehnike navijača i ostalog a najviše će morati da plati FK Sarajevo, 6.500 KM  dok će FK Željezničar u kasu Saveza uplatiti 5.000 KM. U pomenutih 6.500 KM  je i kazna od 5.000 KM koju Sarajevo plaća jer je na utakmici sa Slobodom jedna navijač domaćeg tima teže povrijeđen u eksploziji topovskog uidara. ŽFK Željezničar je kažnjen sa 2.500 KM zbog odustajanja igranja utakmice a sa po 1.000 KM sankcionisani su FK Sloboda i NK Zrinjski. Predsjednik Slobode Senad Mujkanović kažnjen je sa 500 KM zbog  kršenje Kodeksa o ponašanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije