Fudbal

Uz sreću do 3. kola

Uz sreću do 3. kola
Uz sreću do 3. kola

Uz malo sreće i pristup kao iz Mostara, u Maribor idemo po iznenađenje, optimistično najavljuje Danijel Graovac nakon što je Zrinjski protiv favorizovanog protivnika u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrao 0:0.

"Plemići" se ne zavaravaju da će u uzvratu u Sloveniji biti lako, ali prikazano na stadionu "Pod Bijelim brijegom" povećalo im je nadu da mogu do svojevrsne senzacije.

"Sama činjenica da imamo aktivan rezultat, da nismo primili gol kući i da smo uz to odigrali dobro, daje nam pravo da se nadamo. U Mariboru ćemo nastojati primijeniti isti pristup igre kao u prvom meču i uz malo sreće nije nemoguće da iznenadimo. Domaćini će sigurno biti nervozniji, krenuti ofanzivno, a to nama ostavlja prostor da lakše priđemo njihovom golu", smatra mladi bh. reprezentativac.

Mostarci su hrabrom igrom imali terensku inicijativu, posebno u prvom poluvremenu. Stvarali su šanse i ostaje žal što barem jednu nisu pretvorili u pogodak.

"Imamo se pravo nadati prolasku u naredni krug takmičenja. Jedan gol postignut u gostima stvari bitno mijenja u našu korist. Maribor je i dalje favorit, ali mi nismo bez šansi. Sve je i dalje otvoreno", rekao je kapiten Mostaraca Pero Stojkić i dodao:

"Još jednom ćemo detaljno analizirati sve što se dešavalo u prvoj utakmici. Iako je protivnik imao veći posjed lopte, mislim da smo mi većim dijelom bili bolji i prava je šteta što to nismo krunisali pogotkom."

Strateg Branko Karačić u narednim danima mora da nađe alternativu za Milana Muminovića, koji će zbog crvenog kartona propustiti uzvrat.

"To će za nas biti hendikep jer zahtjevan zadatak je pred nama. Imamo priliku uz malo sreće napraviti nešto značajno, ali ništa bolja situacija nije ni domaćinima. Ako damo gol u gostima, to nam može donijeti ogromnu prednost. Isto tako znam da ako oni ne postignu rano pogodak, ući će nervoza u njihove redove i na to ćemo računati", smatra Karačić.

Meč na stadionu "Ljudski vrt" u počinje u 20 sati, a sutra se igraju i sljedeći mečevi: Aktobe - Dinamo Tbilisi (17), Ventspils - Malme (18), Helsinki - Rabotnički (18), Steaua - Stromgodset (19.30), Maribor - Zrinjski (20), Sent Patrik - Legija (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije