Fudbal

Vacke: Želimo da Rojs postane ikona kluba

Vacke: Želimo da Rojs postane ikona kluba
Vacke: Želimo da Rojs postane ikona kluba

DORTMUND - Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke rekao je danas ne želi da proda najboljeg fudbalera Marka Rojsa, već da hoće da ga zadrži što duže kako bi postao ikona kluba.

Za reprezentativca Njemačke zainteresovani su Mančester Junajted, Bajern, Arsenal i Barselona, ali "milioneri" ne žele da pregovaraju oko njegovog odlaska.

"Rojs je dijete kluba i srećan je što igra za Dortmund. Uprkos dobroj sezoni, odlučio je da ostane. Nadam se da će postati ikona kluba u rodnom gradu, kako bi na kraju karijere mogao da se prisjeća nezaboravnih trenutaka", rekao je Vacke za sajt Gol.

Rojsu ugovor sa "milionerima" ističe 2017, ali ima klauzulu da na kraju sezone može da napusti klub u slučaju ponude od 35 miliona evra.

"On je igrač svjetske klase. Brz je, konstantna opasnost po gol protivnika i veoma je talentovan. Marko je pravi lider", zaključio je Vacke.

Rojs je ponikao u klubu iz Dortmunda, ali nije odmah dobio šansu da igra za prvi tim, već je otišao u Borusiju iz Menhegladbaha.

U redove vicešampiona Njemačke vratio se 2012; do sada je odigrao 90 utakmica i postigao 42 gola.

Standardni je njemački reprezentativac, odigrao je 21 utakmicu, ali je propustio Mundijal u Brazilu zbog povrede u posljednjem pripremnom meču protiv Jermenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije