Fudbal

Van Gal spreman za novi šoping

Van Gal spreman za novi šoping
Van Gal spreman za novi šoping

Nakon godinu dana pauze Mančester junajted ima priliku da se vrati u Ligu šampiona, pošto je sezonu završio na 4. mjestu Premijer lige.

Kako bi se plasirao u elitno takmičenje, ali i napravio iskorak na domaćoj sceni, Luj van Gal, menadžer "crvenih đavola", sprema se za novi šoping.

Prva lasta je nedavno sletjela u vidu Memfisa Depaja iz PSV-a, a mete ovog ljeta su Ilkaj Gundogan iz Borusija Dortmunda, zatim tandem Real Madrida Geret Bejl i Kejlor Navas te Natanijel Klajn iz Sautemptona.

Čelnici Junajteda su dogovorili sve u vezi s angažovanjem Gundogana, pišu mediji na Ostrvu, a Navasa vide kao potencijalnu zamjenu za Davida de Heu, koji će po svemu sudeći preći u Real. "Crveni đavoli" ponovo spremaju veliki šoping, a van Gal je zatražio pojačanja na najmanje pet pozicija. Mediji pišu da su čelnici kluba spremni da daju koliko god treba kako klub ne bi ostao bez Lige šampiona drugu sezonu u nizu. Prošlog ljeta je Holanđanin na pojačanja potrošio rekordnih 230 miliona evra, ali tim nije uspio da izbori direktni plasman u elitno klupsko takmičenje pa će morati da preskoči posljednju prepreku u kvalifikacijama.

Iskusni stručnjak želi spremnu novu ekipu već za kvalifikacijske utakmice, a dosta rano Junajted je krenuo u kupovinu novih igrača. Početkom mjeseca dogovorili su sve s PSV-om i Depajom, a Gundogan je otkrio da neće produžiti ugovor s "milionerima" nakon što je poslušao šta mu nudi ekipa s "Old Traforda".

Dok je ovaj triling realna opcija, Holanđanin će se morati namučiti kako bi doveo Bejla iz Reala, ali i vratio Pola Pogbu iz Juventusa. Za ovu dvojicu će morati da plati velike iznose, a niko se zasad ne usuđuje spekulisati koliki bi oni morali da budu.

Vrlo vjerovatno je da će se Pogba odlučiti za bilo koji drugi klub osim Junajteda, kojeg je napustio 2012. godine, a u redu čekaju su Čelsi, Mančester Siti i PSŽ, dok Bejlova budućnost zavisi samo od Florentina Pereza, predsjednika "kraljevskog kluba".

Trofejni engleski klub želi i desnog beka, štopera i centralnog napadača. Nakon što im je željeni Danilo otišao u Real Madrid, u Junajtedu razmtraju o Klajnu, ali i Daniju Alvešu, kojem ističe ugovor s Barselonom na kraju sezone. Kada je u pitanju potraga za napadačem, opcije još nisu poznate, ali ono što se zna je Radamel Falkao neće ostati u Junajtedu pošto nisu zadovoljni njegovim partijama. Kolumbijac će se vratiti u Monako, a da li će tu biti i naredne sezone još nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije