Fudbal

Veldin Muharemović: Nećemo grlom u jagode

Veldin Muharemović: Nećemo grlom u jagode
Veldin Muharemović: Nećemo grlom u jagode

Odlučiće hladna glava i hrabro srce, kaže Veldin Muharemović, kapiten Olimpica, uoči sutrašnje revanš utakmice finala Kupa BiH.

Odlukom Uprave, umjesto na "Otoci", najmlađi sarajevski premijerligaš prvi trofej u svojoj istoriji pokušaće osvojiti kao domaćin na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševu". "Vukovi" su prošle srijede u prvoj utakmici na "Pecari" ostvarili povoljan rezultat (1:1).

"Imamo tu blagu prednost, koja ne mora značiti ništa i ne smije nas zavarati, jer je gostima dovoljan samo jedan gol da nam ugasi snove. Mi se nećemo braniti, ali nećemo sigurno ni srljati od prve minute. Isto tako, siguran sam da ni Široki Brijeg neće krenuti otvoreno i 'grlom u jagode'. Pretpostavljam da će prvo poluvrijeme proteći u nekom obostranom taktičkom nadmudrivanju i čekanju eventualne greške. Odluka će pasti u drugih 45 minuta", smatra Muharemović.

Iskusni strijelac vodećeg pogotka prošle srijede, sada u uzvratu na najvećem stadionu uBiH najavljuje potpuno drugačiju igru svog tima.

"Mi smo se nakon vodstva, posebno u drugom poluvremenu na "Pecari" povukli. Jedan od razloga bio je taj što smo imali čak pet fudbalera opterećenih kartonima. Sada je situacija drugačija, postavićemo se malo iznad polovine terena i tražiti rupu u protivničkoj odbrani", najavio je Muharemović.

Široki Brijeg je do sada dvaputa osvajao Kup BiH, a Olimpic nijednom. U srijedu domaćini imaju priliku ispisati stranice istorije i prvi put ostvariti pravo igranja u Evropi.

"To bi bila velika stvar za mlade momke u našoj ekipi. Osvajanje trofeja i izlazak na međunarodnu scenu bila bi sigurno prekretnica u karijeri za mnoge. Znamo šta nam donosi finale, znamo da je protivnik iskusniji u ovakvim utakicama, ali i mi imamo naše adute", tvrdi Muharemović.

Zdravstveni bilten Olimpica je zadovoljavajući. Jedino će zbog žutih krtona meč sa tribina odgledati Sulejman Smajić.

"Njegovo neigranje je veliki hendikep za nas. Smajić bi nam svojim iskustvom mogao puno pomoći. Ipak, ne sumnjam da će oni koji dobiju priliku znati na pravi način nadoknaditi njegov izostanak sa terena. Presudiće nijanse, mirna glava i hrabro srce, što, vjerujem, da mi imamo", zaključio je Muheremović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije