Fudbal

Velkoski: Spremno dočekujemo Borusiju

Velkoski: Spremno dočekujemo Borusiju
Velkoski: Spremno dočekujemo Borusiju

SARAJEVO - Krste Velkoski, napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, naglašava da je njegova ekipa spremna odgovoriti sutrašnjim izazovima protiv velikog i moćnog protivnika, Borusije iz Menhengadbaha.

"Bordo tim" u prvoj utakmici plej ofa za Ligu Evrope imaće na domaćem terenu i veliku podršku svojih navijača, što će im sigurno biti i motiv više.

"Spremni smo za utakmicu. Radili smo čitavo ljeto, kako bismo stigli ovdje gdje sada jesmo. Radujemo se dolasku Borusije i sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu, koja će biti, kako za nas, tako i za Bosnu i Hercegovinu, jedan fudbalski praznik", kazao je Velkoski.

U ovosezonskim kvalifikacijama za Evropsku ligu Velkoski još nije postigao gol. Nada se da će prvi u sezoni postići upravo protiv slavnog njemačkog kluba.

"Do sada nisam postigao gol na 'Koševu'. U dosadašnjim utakmicama nije me išlo, ali sam zadovoljan igrom. Iskreno, uopšte ne razmišljam o tome iako je, naravno, moj zadatak da postignem gol, jer se to očekuje od mene. Najbitnije je da mi odigramo u četvrtak dobro, onako, kako smo postali prepoznatljivi. Manje je bitno ko će postići gol. Rado ću prihvatiti da mi ostvarimo dobar rezultat, a da ja ne budem strijelac. Važno je kako će Sarajevo odigrati", dodao je Velkoski.

Napadača je obradovala i vijest iz njegove rodne zemlje. Naime, selektor A reprezentacije Makedonije uputio je Velkoskom poziv za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Španije 8. septembra u Valensiji.

"Za sada, ovo je odlična sedmica za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju, a u četvrtak igramo utakmicu plej ofa. Čast i zadovoljstvo je igrati za reprezentaciju. Uložio sam mnogo truda kako bih svoje ime našao na spisku selektora i sretan sam zbog toga. Za mene je ovo velika motivacija, da još više radim u svom klubu. Ipak, o duelu protiv Španije još ne želim da razmišljam. U četvrtak je velika utakmica i isključivo tome sam fokusiran", zaključio je Velkoski.

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" ekipa Sarajeva dočekuje njemačku Borusiju 21. avgusta sa početkom u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije