Fudbal

Visoko dobilo teren s vještačkom travom

Visoko dobilo teren s vještačkom travom
Visoko dobilo teren s vještačkom travom

VISOKO - U okviru obilježavanja Dana državnosti BiH, 25. novembra, pred oko stotinu građana grada Visoko svečano je otvoren novi teren s vještačkom travom u sklopu kompleksa gradskog stadiona "Luke", javlja Anadolu Agency.

Svečanu traku presjekli su predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Zanatlije i gradonačelnica Visokog Amra Babić, a prisutnima su se obratili i predsjednik Upravnog odbora NK Bosna iz Visokog, Faruk Ihtijarević, i estradni umjetnik Enes Begović.

"Neprocjenjiva je vrijednost ovog projekta, prije svega u razvoju mlađih igrača, i iz tog razloga ja sam izuzetno ponosan na ekipu ljudi koja se uključila u realizaciju ovoga projekta. Vrijednost projekta je između 400 i 500 hiljada konvertibilnih maraka i sigurno je da bez podrške općinske načelnice i privatnih lica realizacija ne bi bila moguća", kazao je Ihtijarević.

Ambicije NK Bosna su, prije svega, ulazak u Prvu ligu FBiH, a u novu sezonu visočki klub je ušao kao zvanični partner FK Sarajeva.

"Drago mi je što sam bila dio ekipe koja je Visokom i omladini mogla pokloniti jedan ovakav kompleks. Posebno se zahvaljujem privatnicima koju su nam u velikoj mjeri pomogli u realizaciji projekta", istakla je načelnica.

Treba istaći da je ovo najveći sportsko-infrastrukturni projekat u Visokom nakon rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije