Fudbal

"Željo" smijenio Đurbuzovića

"Željo" smijenio Đurbuzovića
"Željo" smijenio Đurbuzovića

Izvršni odbor Fudbalskog kluba Željezničar u četvrtak uvečer odlučio je razriješiti dužnosti Hajrudina - Dinu Đurbuzovića, šefa stručnog štaba.

Čelni ljudi kluba s "Grbavice" istakli su da se zahvaljuju Đurbuzoviću na svemu što je uradio za "Željezničar", te su najavili da će u narednim danima biti poznata imena kandidata za njegovog nasljednika.

Đurbuzović je preuzeo kormilo "Želje" od Amara Osima početkom prošle sezone. Nije uspio odbraniti titulu šampiona BiH, a osvajanjem četvrtog mjesta osigurao je klubu izlazak u Evropu. Očigledno to nije zadovoljilo ambicije rukovodstva Željezničara.

Istovremeno na adresu FK Željezničar stigla je odluka prema kojoj su dužni Kenanu Hasagiću, svom bivšem golmanu, isplatiti dug od 120.000 KM. Isto tako "Željo" je dobio nekoliko presuda u svoju korist, a prije svih se izdvaja dug turskog Mersina za transfer Ibrahima Šehića, također bivšeg golmana "plavih".

"Dugovi moraju biti izmireni i tu nema nikakve dileme, bez obzira na to u kojem su periodu nastali. Hasagiću dugujemo preko 100.000 KM i ne bježimo od toga. Pronaći ćemo način da mu isplatimo dug, a jedan od njih je da se izmire dugovi prema nama. Disciplinska komisija UEFA je presudila u našu korist u slučaju transfera Šehića u Mersin. Turski klub se još nije oglasio tim povodom, što znači da su prihvatili odluku. Možemo se samo nadati da će se ovaj slučaj što prije okončati", rekao je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije