Fudbal

Zidan bi volio preuzeti klupu Reala

Zidan bi volio preuzeti klupu Reala
Zidan bi volio preuzeti klupu Reala

Proslavljeni francuski reprezentativac i nekadašnji fudblaler Reala Zinedin Zidan rekao je danas da bi volio na ljeto da preuzme klupu madridskog tima, ukoliko trener Karlo Anćeloti odluči da ode.

Anćelotijev ostanak u Realu naredne sezone doveden je u pitanje poslije loših rezultata u Primeri, nakon čega je prepustio prvo mjesto Barseloni.

"Svakako bih prihvatio da vodim Real, ukoliko čelnici kluba to žele. Ipak, tim ima trenera, koji svoj posao radi odlično, dok ja još uvijek učim. Da li sam spreman za klupu Madriđana? Za tu funkciju nikada niste spremni, čak i ako izjavite potvrdno", rekao je Zidan za Kanal Plus.

Zidan je prošle sezone bio pomoćnik Anćelotiju u pohodu na 10. titulu prvaka Evrope u istoriji kluba, a potom je preuzeo Kastilju, drugi tim Reala koji se takmiči u trećoj ligi.

On je za kraljevski klub, u kojem je završio igračku karijeru, od 2001. do 2006. godine odigrao 225 utakmica i postigao 49 golova, a osvojio je titulu Primere, Ligu šampiona, Kup kralja, dva Superkupa Sspanije, UEFA Superkup i Interkontinentalni kup, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije