Fudbal

"Zmajevi" doputovali u Brisel

"Zmajevi" doputovali u Brisel
"Zmajevi" doputovali u Brisel

BRISEL - Fudbalska reprezentacija BiH danas je preselila iz trening baze u mjestu La Ulpe u hotel "Sofitel Europe" u centru Briselu, gdje će večeras od 19 sati imati službeni trening pred sutrašnji kvalifikacioni meč protiv domaće selekcije Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Nakon okupljanja i tri dana priprema u La Ulpeu, popularni "Zmajevi" će posljednje pripreme pred sutrašnji meč imati večeras na stadionu "King Baudouin" u Briselu, gdje će sutra protiv Belgije igrati jubilarnu 100. međunarodnu reprezentativnu utakmicu takmičarskog karaktera.

Ono što je posebno važno jeste da će Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) s posebnog bezbjednosnog aspekta posmatrati meč Belgije i BiH, zbog ispada bh. navijača u meču s Izraelom. Kako je prije nekoliko dana u Monacku naglasio i Mišel Platini, predsjednik UEFA, krovna evropska kuća fudbala neće tolerisati eventualne nove ispade navijača s Balkana i nacionalne asocijacije će u takvim slučajevima biti sankcionisane.

I u Fudbalskom savezu Belgije veliku pažnju će posvetiti bezbjednosnom aspektu sutrašnje veoma važne utakmice. I oficiri za bezbjednost FSBiH će biti u stalnoj pripravnosti.

Utakmica grupe B kvalifikacija za EURO 2016. između Belgije i BiH igra se sutra s početkom u 20.45. Osim ovog meča, u grupi B u istom terminu sutra igraju i Kipar - Vels, te Izrael - Andora.

Reprezentacija Velsa prvoplasirana je u grupi B s 14 bodova iz do sada odigranih šest utakmica. Belgija je na drugom mjestu s 11 bodova, a slijede Izrael i Kipar s po devet. BiH je na petom mjestu s bodom manje i svaka od preostale četiri utakmice su ključne za plasman na prve dvije pozicije u grupi koje vode direktno na EURO ili na treće koje osigurava baraž za plasman na prvenstvo u Francuskoj. Andora je posljednjeplasirana u grupi bez osvojenih bodova.

Do kraja kvalifikacija A selekcija reprezentacije BiH će 10. oktobra u Zenici igrati protiv trenutnog lidera grupe Velsa, a tri dana kasnije gostuje reprezentaciji Kipra.

Ambasada BiH otvorila brojeve za slučaj potrebe

Ambasada Bosne i Hercegovine u Belgiji otvorila je u Briselu dežurne telefonske linije za državljane BiH pred kvalifikacionu fudbalsku utakmicu između Belgije i BiH, koja će 3. septembra biti odigrana na stadionu "Kralj Baudouin" u Briselu.

Državljani Bosne i Hercegovine koji namjeravaju da prisustvuju tom sportskom događaju u slučaju potrebe za konzularnom zaštitom i pomoći mogu se obratiti osoblju Ambasade BiH u Briselu putem telefona +32 2 502 01 88 (Nermin Mešinović) i +32 485 936 395 (Samir Šehović).

Osoblje Ambasade BiH će na navedene brojeve telefona biti dostupno 24 sata u periodu od 2. do 4. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije