Fudbal

Zmajevi odradili drugi trening

Zmajevi odradili drugi trening
Zmajevi odradili drugi trening

Reprezentativci Bosne i Hercegovine se već drugi dan pripremaju za utakmicu s Estonijom.

Svi igrači su se okupili osim Milana Đurića koji je sinoć igrao utakmicu, te se njegov dolazak očekuje večeras. Reprezentativci koji su stigli na pripreme, danas su odradili trening u Butmiru, a pošteđeni su bili samo Lulić i Višća.

Trener Dragan Prerić kaže da su igrači raspoloženi za rad.

"Svi su došli i spremni su. Očekujemo samo još Milana Đurića koji će nam se priključiti danas. Studiozno smo pripremili plan i program rada i analizirali protivnika, te očekujemo puni angažman i igrača i stručnog štaba. Estonija je kompaktna ekipa koja ima čvrst defanzivni blok i tri agresivna igrača u napadu, ali bićemo spremni da odgovorimo na pravi način."

Golman Asmir Begović ističe da je pred ekipom težak zadatak.

"Grupa nije laka. Vjerujemo da će Grčka biti bolja nego u prošlim kvalifikacijama, a i Kipar je neugodan protivnik. Uglavnom, mi trebamo da mislimo na prvog nrednog protivnika, a to je Estonija koja ima kvalitet i može nam zadati mnogo problema. Moraćemo biti maksimalno angažovani ako želimo da ostvarimo pobjedu. Svi smo sretni što smo u reprezentaciji nakon duže vremena i spremni smo da krenemo jako već u prvoj utakmici."

Predstavnicima medija prije treninga se obratio i Mario Vrančić.

"Nadam se da ćemo se spremiti ozbiljno i ostvariti cilj, a to je pobjeda. Svi znaju da igraju, ali mnogo toga zavisi i od nas. Ako damo sve od sebe i pristupimo maksimalno ozbiljno, pobjedićemo."

Sljedeći trening "zmajevi" će odraditi sutra u 10:15 sati u TK FK Sarajevo u Butmiru.

(Sport.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije