Fudbal

"Zmajevi" sletjeli u Sarajevo, Džeko ne gubi nadu

"Zmajevi" sletjeli u Sarajevo, Džeko ne gubi nadu
"Zmajevi" sletjeli u Sarajevo, Džeko ne gubi nadu

SARAJEVO - Nakon sinoćnjeg poraza u Briselu od Belgije, fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine stigli su u Sarajevo odakle će produžiti u Zenicu.

Izabranici Mehmeda Baždarevića nisu krili razočarenje zbog poraza u Briselu, ali su uvjereni da kroz baraž mogu do EP u Francuskoj.

"Situacija je bila komplikovana i prije utakmice sa Belgijom, a sada je još komplikovanija. Do jučerašnje utakmice zavisili smo sami od sebe, a sada zavisimo i od drugih. Na nama je da u predstojeće tri utakmice osvojimo devet bodova, da se nadamo kiksu Izraela, kako bismo zauzeli treću poziciju i izborili baraž", rekao je kapiten Edin Džeko.

Najbolji strijelac BiH svih vremena postigao je pogodak i u sinoćnjem susretu protiv Belgije, ali on nije bio dovoljan za bolji rezultat.

"Izgubili smo od bolje reprezentacije. Dali smo maksimum, no to nije bilo dovoljno. Prvo poluvrijeme nije bilo najbolje, primili smo dva gola iz dvije polušanse, iako ni mi nismo imali svoje prilike i gol smo postigli ni iz čega. Šteta što na pauzu nismo otišli sa neriješenim rezultatom... U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali je trebalo više da se odvažimo, kako bismo ugrozili gol Belgijanaca. Definitivno, imali smo prostora za to", ocijenio je Džeko.

"Zmajevi" će u nedjelju u Zenici ugostiti Andoru, a Džeko se nada boljoj igri bh. tima i pobjedi.

"Danas nema lako upisanih bodova. Svaka utakmica je teška na svoj način. Ipak, vjerujem da ćemo pobijediti Andoru. Vidjećemo šta će biti do kraja kvalifikacija", zaključio je napadač naše selekcije, koji se na Sarajevskom aerodromu pojavio sa povezom oko desne ruke, no njegov nastup protiv Andore ne bi trebao biti upitan.

(NN/faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije