Fudbal

Zukanović: Sušiću neću oprostiti Brazil

Zukanović: Sušiću neću oprostiti Brazil
Zukanović: Sušiću neću oprostiti Brazil

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac italijanskog Kjeva Ervin Zukanović kazao je da nikad neće oprostiti Safetu Sušiću to što nije bio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Zukanović ove godine igra najbolju sezonu u karijeri nakon što je iz belgijskog Genta prešao u ekipu iz Verone. U razgovoru za Anadoliju istakao je da je izuzetno zadovoljan sezonom koja je u toku i da nije bolje mogao ni sanjati. U 27 odigranih utakmica lijevi bek Kjeva je upisao po dva gola i dvije asistencije, a igrom je na sebe skrenuo pažnju i velikih italijanskih klubova. Iako su aktuelne ponude Intera i Lacija, otkrio je kako u Lacio sigurno neće preći, a da će na kraju ove sezone sve biti poznato.

"U Lacio neću. Da stavimo tačku na tu priču, a o drugim stvarima ne bih volio da pričam. Jednostavno želim da sezonu privedem kraju na najbolji način. Prvenstvo se uskoro završava, a onda će se sve znati", rekao je Zukanović.

On kaže da je sanjao - ne bi imao bolji san.

"Došao sam u dobar klub u Italiji, koji je uvijek tu na sredini tabele, koji je mnogo organizovan i stabilan klub i preporodio sam se. Morao sam se prilagoditi, ali sam vidio da mogu. Počeo sam da igram i dosad sam igrao sve utakmice", rekao je Zukanović.

Neizbježna tema razgovora bila je i reprezentacija BiH i sukob koji je Zukanović imao s bivšim selektorom Safetom Sušićem, koji se odrekao njegovih usluga neposredno prije odlaska u Brazil, na utakmice Svjetskog prvenstva.

"Ne znam kako da opišem tu situaciju. Da ne odeš na Svjetsko prvenstvo, zaista, to je bio bum, ali sam to muški podnio. To me mnogo motivisalo jer znam kroz šta sam prošao u životu i znam da ću uspjeti. Najviše mi je žao što sam se nervirao, gubio živce i energiju, i radi porodice, roditelja, jer su oni to sve sa mnom prolazili. Neću to nikad oprostiti", jasan je bio Zukanović koji je dolaskom Mehmeda Baždarevića opet dobio priliku da obuče dres "zmajeva".

Kaže da je razlika između prethodnog i aktuelnog selektora kao nebo i zemlja.

"Treninzi su mnogo drugačiji, profesionalniji. Sve je na profesionalnom nivou, tako da je to pozitivno iznenađenje", rekao je Zukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije