Fudbal

Zvezda se oprostila od Marka Ivkovića

Zvezda se oprostila od Marka Ivkovića
Zvezda se oprostila od Marka Ivkovića

Košarkaški klub Crvena zvezda oprostio se od navijača Marka Ivkovića, koji je u petak ubijen u Istanbulu uoči meča Evrolige protiv Galatasaraja, javlja RTS.

"Kada razumno objašnjenje jedne tragične sudbine izostane, jednostavno zavlada muk. Marka Ivkovića nismo poznavali, ali je on jako dobro znao Crvenu zvezdu i valjda je zbog toga Zvezdu toliko volio. Iznad svega, na jedan poseban način. Tako posvećenog sljedbenika Zvezda je targično i bespovratno izgubila i sada se oprašta od njega", navodi se na sajtu crveno-bijelih, prenosi RTRS.

Ivković je bio rođen u Zadru, 1995. godine izbjegao je iz Krajine, gdje je tokom rata izgubio oca. Preselio se u Јagodinu, a kada je u drugom razredu osnovne škole došao u Zemun, drugari su mu simbolično nadenuli nadimak - Јagoda. Bio je veoma dobar đak, studirao je geodeziju na Univerzitetu u Novom Sadu i Zvezdine utakmice nije propuštao.

"Marko Ivković prešao je stotine kilometara da bi gledao upravo svoju Zvezdu, ne sluteći da će mu neko nasilnim putem oduzeti ono najvrijednije što ima. Ali, upravo to se dogodilo. Marko je izgubio život, a poslije toga svi se osjećamo poraženi. Јer, način na koji se to dogodilo nije dostojan čovjeka. Tako mladog čovjeka. Tako dobrog čovjeka. Marka Ivkovića. Imao je samo 25 godina", stoji u saopštenju Zvezde.

Marko Ivković biće sahranjen na Novom bežanijskom groblju u ponedjeljak u 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije